LIVE TEXT/ 106 zile de război în Ucraina. Doi britanici și un marocan prinși de forțele ruse în Ucraina au fost condamnați la moarte de un tribunal din Donețk / Peste 4,8 milioane de ucraineni au fost înregistraţi ca refugiaţi în Europa

9 iunie 2022, 21:01 Ucraina 408
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în a 106-a zi de război după invazia Rusiei pe teritoriul său. Statele Unite au oferit Ucrainei primul miliard de dolari în calitate de sprijin economic dintr-un nou pachet de ajutor în valoare de 40 de miliarde de dolari. Ulterior, alte 7,5 miliarde de dolari vor fi alocate Kievului, potrivit Ambasadei SUA în Ucraina.

Între timp, președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a spus că luptele pentru Severodonețk în Donbas sunt în desfășurare. Acesta a numit bătălia pentru oraș epicentrul confruntării și a subliniat că a fost una dintre cele mai dificile de-a lungul războiului.

Totodată, de la începutul invaziei ruse, peste 31.000 de soldați ruși au murit în Ucraina. Zelenskiy a adăugat că războiul costă forțele armate ale Rusiei „300 de vieți pe zi” și va atinge în curând un nivel care ar fi inacceptabil pentru Moscova.

UPDATE 21.39. Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o întrevedere cu omoloaga sa franceză, Catherine Colonna.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat cu privire la situația actuală din Ucraina, dar și despre sprijinirea Ucrainei și a Republicii Moldova în procesul lor de integrare europeană.


UPDATE 20.44 Doi britanici și un marocan prinși de forțele ruse în Ucraina au fost condamnați la moarte de un tribunal din Donețk, potrivit agenției de presă RIA Novosti, deținută de statul rus, relatează BBC și Digi24.

„Curtea Supremă a RPD a pronunțat prima sentință împotriva mercenarilor - britanicii Aiden Aslin și Sean Pinner și marocanul Saadun Brahim au fost condamnați la moarte”, a anunțat RIA Novosti pe Telegram.

Britanicii Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, și Shaun Pinner, de 48 de ani, și marocanul Saaudun Brahim au fost judecați de un tribunal din Republica Populară Donețk, controlată de rebelii pro-ruși.

Instanța nu este recunoscută la nivel internațional.

Cei trei sunt acuzați că ar fi mercenari, dar familiile celor doi britanici spun că aceștia făceau parte din armata Ucrainei.

Ambii britanici sunt membri ai forțelor armate ale Ucrainei, iar Marea Britanie a precizat clar că sunt prizonieri de război și, prin urmare, nu ar trebui să fie urmăriți penal pentru participarea la ostilități.


UPDATE 19.50. Peste 4,8 milioane de ucraineni au fost înregistraţi ca refugiaţi în Europa după lansarea invaziei ruse pe 24 februarie, a anunţat joi Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează agenţiile AFP şi DPA și Agerpres.

Numărul ucrainenilor care după acea dată au trecut graniţa fără a reveni în Ucraina până pe 7 iunie este însă mult mai mare, de circa 7,3 milioane.

Alţi circa 2,3 milioane de ucraineni care şi-au părăsit ţara începând din 24 februarie s-au întors între timp în Ucraina. Potrivit ONU, aceştia au revenit mai ales pentru a-şi revedea apropiaţii, a verifica starea proprietăţilor deţinute, pentru a munci sau a-i ajuta pe alţi ucraineni să plece din ţară. Aceste date ar putea cuprinde şi persoanele care au plecat din Ucraina şi au revenit în ţară de mai multe ori şi nu disociază revenirile temporare de cele definitive.

UPDATE 19.00. Peședintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a emis un decret prin care a adoptat decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare de a impune sancțiuni personale oficialilor de rang înalt ruși. Pe listă figurează, în special, președintele rus Vladimir Putin, purtătorul de cuvânt al său Dmitri Peskov și ministrul Apărării Serghei Șoigu.

În total, au fost impuse sancțiuni împotriva a 35 de înalți oficiali ruși. Printre aceștia se numără și premierul rus Mihail Mișustin, ministrul rus de externe Serghei Lavrov și alți miniștri.

În total, împotriva lui Putin au fost impuse 18 măsuri restrictive. În special, i-a fost interzis să intre în Ucraina, să dețină terenuri în Ucraina, să-i fie impuse sancțiuni economice și să-i fie blocheze bunurile.

Putin a fost, de asemenea, privat de toate premiile de stat ale Ucrainei.

Într-un alt decret, Zelenskiy a pus în aplicare decizia Consiliului de Securitate și Apărare Națională de a impune sancțiuni împotriva a 261 de ruși. În plus, Ucraina rupe legăturile cu 236 de instituții de învățământ rusești.

Ambele ordine intră în vigoare pe 9 iunie.


UPDATE 18.10. Uniunea Europeană alocă astăzi încă 205 milioane EUR pentru asistență umanitară în favoarea Ucrainei, transmite Calea Europeană. În acest sens. comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, vizitează Ucraina, joi, 9 iunie, pentru a se întâlni cu organizații umanitare și cu oficiali de rang înalt din guvernul ucrainean, în scopul de a contribui la coordonarea răspunsului UE la criză pe teren.


UPDATE 17.30. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel joi la suspendarea Rusiei din cadrul Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură („Food and Agriculture Organization of the United Nations” - FAO), având în vedere impactul pe care războiul declanșat de Moscova în Ucraina îl are asupra insecurităţii alimentare globale.

Apelul e mai degrabă unul simbolic, notează CNN, care precizează că toate cele 193 de țări membre ONU sunt de asemenea membre FAO.


UPDATE 17.15. La Mariupol, autoritățile de ocupație rusești au început să plătească pensiile în ruble.

„Întrebarea principală este de unde vin banii și cum sunt emiși. Ei dau numerar, care a fost livrat cu vehicule blindate cu o zi înainte. În ruble”, a spus un consilier al primarului ucrainean al orașului-port de la Marea Azov.


UPDATE 16:40 Procesul de „integrare” în Rusia a regiunii ocupate Herson, din sudul Ucrainei, „este în curs de desfășurare”, a anunțat joi liderul desemnat de Moscova în regiune, potrivit CNN.

„Suntem siguri că Rusia este cu noi și suntem cu Rusia pentru totdeauna. Integrarea a început și va continua intens”, a spus Vladimir Saldo, într-un mesaj pe Telegram. Saldo nu a oferit alte detalii despre ce înseamnă „integrare”.

Marți, un oficial de la Kremlin a susținut că Rusia plănuiește să anexeze complet Herson, cât de curând. „Integrarea regiunii Herson în Rusia va fi completă, așa cum s-a procedat și cu Crimeea”, a scris Igor Kastiukevich, membru al Dumei de Stat, într-un raport realizat în urma unei vizite a adjunctului Administratiei prezidentiale ruse, Sergei Kirienko, în regiune.

Oraşul Herson, din sudul Ucrainei, se află sub controlul forţelor ruse încă din primele zile ale invaziei Moscovei. Cu toate acestea, armata ucraineană şi-a intensificat în ultimele săptămâni contraatacurile asupra poziţiilor ruseşti din regiune.

Un oficial de rang înalt al partidului aflat la guvernare Rusia Unită, Andrei Turchak, a vizitat Hersonul săptămâna trecută. „Simţim că suntem deja alături de Rusia. Există încrederea că într-o familie mare comună toate problemele vor fi rezolvate sistematic şi vom răspunde în mod adecvat tuturor solicitărilor vremii”, a declarat Turchak.


UPDATE 16:09. Uniunea Europeană va acorda Ucrainei un ajutor umanitar suplimentar în valoare de 205 milioane de euro, a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar, Janez Lenarčič, scrie novosti.dn.ua.

Lenarčič se află în vizită în Ucraina din cauza unei creșteri puternice a nevoilor umanitare. Scopul vizitei sale este de a se întâlni cu organizații umanitare și cu oficiali ucraineni pentru a contribui la coordonarea unui răspuns al UE la aceste nevoi la fața locului.

Delegația UE a informat că finanțarea totală pentru ajutor umanitar și valoarea sprijinului nefinanciar pe care UE l-a acordat Ucrainei ca răspuns la invazia ilegală a Rusiei a depășit 700 de milioane de euro. Din această sumă, 13 milioane de euro au fost alocate pentru proiecte în R. Moldova.


UPDATE 16:00. În fiecare zi, circa o sută de soldați ucraineni sunt uciși și până la cinci sute de soldați sunt răniți în luptele cu armata rusă pe front, susține ministrul Apărării, Alexei Reznikov.

„Situația de pe front este dificilă. Pierdem zilnic până la o sută de luptători uciși și până la 500 de răniți. Kremlinul continuă să pună presiune asupra masei, alunecă, îndură rezistență puternică, primește pierderi uriașe. Dar până acum are puterea să avanseze în anumite sectoare ale frontului. Este important să rămâi concentrat. Atunci Ucraina va câștiga!” a scris ministrul pe Facebook.


UPDATE 15:30. Sute de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile clădirilor distruse din Mariupol, potrivit unui consilier al primarului oraşului, relatează BBC.

Petro Andriuşcenko, consilierul primarului Mariupololui, a vorbit pe Telegram despre o ”caravană nesfârşită a morţii” în oraşul portuar ocupat, unde între 50 şi 100 de cadavre descoperite în fiecare bloc de apartamente sunt preluate de sub dărâmături şi transportate la morgi sau - în funcţie de starea în care se află cadavrele - la groapa de gunoi.

În postare, oficialul ucrainean a spus că a proximativ două cincimi din clădiri au fost percheziţionate de forţele de ocupaţie până în prezent. Luna trecută, liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk a declarat că 60% din clădirile din Mariupol au fost distruse, dintre care 20% nu au putut fi reconstruite.


UPDATE 14:29. Ucraina ar putea recuceri oraşul-cheie Severodoneţk „în 2, 3 zile”, de îndată ce va avea arme de artilerie occidentală „cu rază lungă de acţiune”, a afirmat Serghii Gaidai, guvernatorul regiunii ucrainene Luhansk. Armata rusă încearcă de săptămâni întregi să cucerească acest oraş industrial din regiunea Luhansk, important pentru controlul întregului bazin minier Donbas.

Forţele ruse au avansat în jurul Severodoneţkului în ultimele zile şi controlează din nou „în mare măsură” oraşul, a declarat Gaidai, miercuri seara. Potrivit guvernatorului Gaidai, situaţia din Severodoneţk a fost „foarte dinamică” joi, cu lupte de stradă şi bombardamente „constante” ruseşti în zonele încă controlate de ucraineni.


UPDATE 13:39. Administrația Militară Regională Odesa a raportat că a fost interzisă vizitarea plajelor, organizarea de evenimente publice și vânzarea de băuturi alcoolice în unitățile de agrement, seara.

„Unitățile de divertisment nu pot funcționa seara. Unitățile trebuie să-și închidă activitatea cel târziu la orele 20:00 - 22:00, acest lucru va permite angajaților unităților și turiștilor să termine munca în siguranță și să ajungă acasă. Șefii unităților de agrement trebuie să asigure munca de securitate privată a unităților pentru a împiedica turiștii să intre în zona de plajă”, a precizat Serghei Bratciuk, reprezentant al administrației din Odesa.

De asemenea, potrivit acestuia, în regiune sunt interzise discotecile, serbările, concertele și evenimentele publice cu aglomerație mare. Totodată, este permisă exploatarea restaurantelor, piscinelor, hotelurilor și furnizarea de servicii de sănătate aferente. Vânzarea tuturor tipurilor de băuturi alcoolice este permisă între orele 9:00 și 18:00. Acest ordin se aplică și unităților de agrement - cafenele și restaurante.


UPDATE 13:18. Sute de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile clădirilor distruse din Mariupol, potrivit unui consilier al primarului orașului.

Petro Andriuschenko a vorbit pe canalul său de Telegram despre o „caravană nesfârșită a morții” în orașul-port ocupat de ruși, unde între 50 și 100 de cadavre sunt găsite sub dărâmăturile ale fiecărui bloc, transmite BBC.


UPDATE 12:14. Preşedintele Parlamentului Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, a declarat că integritatea teritorială a Ucrainei nu va putea fi pusă niciodată în discuţie în cadrul negocierilor de pace cu Rusia.

„Niciodată, dar niciodată, nu vom accepta ca subiecte de negociere suveranitatea Ucrainei, independenţa sau integritatea sa teritorială. Ucraina este o ţară integrală şi suverană şi va rămâne aşa pentru că este recunoscută în acest fel de toată lumea civilizată. Există loc de negociere, de diplomaţie. Dar trebuie să înţelegem că, cu fiecare Irpin, cu fiecare Bucha, cu fiecare Mariupol, culoarul pentru negociere se micşorează din ce în ce mai mult", a declarat Ştefanciuk pentru Euronews, în timpul vizitei sale la Parlamentul European.


UPDATE 11:19. Ucraina speră să facă 1,5 miliarde de euro din exporturile de energie electrică către UE până la finalul anului și să câștige mai mult în viitor după ce a obținut dreptul de a exporta acolo, a declarat miercuri un consilier al ministerului energiei ucrainean, transmite Reuters.

Toate liniile necesare ale Ucrainei sunt pregătite să exporte electricitate către România, Ungaria, Slovacia și Polonia, spune Lana Zerkal, un consilier al ministrului energiei, într-un interviu pentru postul public de televiziune Suspilne.

„Până la sfârșitul anului, în circumstanțe normale, vom putea să câștigăm aproximativ 1,5 miliarde de euro”, a spus aceasta, adăugând că sistemul Ucrainei funcționa în sincron cu cel al UE.


UPDATE 11:00. Trupele ruse au bombardat 14 localități în regiunea Donețk. Autoritățile ucrainene raportează morți, scrie novosti.dn.ua.

În urma bombardamentelor, au fost avariate 37 de bunuri civile, inclusiv 26 de clădiri rezidențiale, două școli, o fermă, depozite de cereale, o gară și o clădire administrativă.


UPDATE 10:30. În evaluarea de joi dimineață, Ministerul britanic al apărării transmite că luptele continuă în Severodonețk, dar, în ultimele 48 de ore, Grupul de forțe de est al Rusiei (EGF) și-a intensificat probabil și eforturile de a avansa la sud de Izium.

Londra notează că progresul Rusiei pe axa Izium a rămas blocat din aprilie, după ce forțele ucrainene au folosit bine terenul pentru a încetini avansul Rusiei.

Rusia a încercat probabil să reconstituie EGF după ce a suferit pierderi foarte mari în avansul eșuat asupra Kievului, dar este probabil ca unitățile sale să rămână sub normele obișnuite, spun britanicii.

Rusia încearcă probabil să recâștige avânt în această zonă pentru a exercita presiuni suplimentare asupra Severodonețk și pentru a avea opțiunea de a avansa mai adânc în regiunea Donețk, concluzionează Ministerul britanic al Apărării.


UPDATE 10:00. Armata ucraineană anunță că Turcia a început producția în masă de Bozok, o muniție miniaturală cu ghidare laser, care este foarte compatibilă cu dronele Bayraktar TB2.

Ucraina este mediul perfect pentru utilizarea acesteia și prezintă oportunități de testare a muniției, scriu ei pe o rețea de socializare.


UPDATE 09:29. În evaluarea de miercuri noapte spre joi dimineață, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) susține că forțele rusești intensifică utilizarea operațiunilor psihologice și informaționale pentru a afecta moralul soldaților ucraineni.

Principalele concluzii ale evaluării zilnice a ISW:
- Trupele de invazie au continuat asalturile împotriva pozițiilor ucrainene din Severodonețk. În același timp, forțele rusești încearcă să flancheze pozițiile ucrainene din regiune pentru a nu fi nevoiți să traverseze râul Severski Doneț;
- Armata rusă continuă operațiunile în jurul Sviatohirsk și la vest de Lyman pentru a se conecta cu operațiunile la sud-est de Izium și pentru a înainta spre Sloviansk;
- Forțele rusești își intensifică operațiunile în nord-vestul regiunii Herson, ca răspuns la recentele contraatacuri ucrainene;
- Trupele Moscovei din regiunea Zaporojie își concentrează atacurile terestre și de artilerie în apropierea graniței dintre Zaporojie și regiunea Donețk și probabil că încearcă să consolideze controlul asupra autostrăzii dintre Vasylivka-Orikhiv și Huliapole pentru a sprijini operațiunile din nord-estul Zaporojiei;
- Autoritățile de ocupație susținute de Rusia încearcă să stabilească condițiile pentru integrarea politică a zonelor ocupate în Federația Rusă, dar probabil că acționează independent și într-o manieră incoerentă din cauza lipsei unei autorități de ocupație unificatoare;
- Forțele rusești au intensificat operațiunile psihologice și de manipulare a informației pentru a degrada moralul ucrainenilor.


UPDATE 08.49. 263 de copii au murit în urma agresiunii armate ruse din Ucraina.

În dimineața zilei de 9 iunie 2022, numărul oficial al copiilor care au decedat nu s-a schimbat - 263. Numărul răniților a crescut în rândul copiilor a ajuns la 488.

Aceste cifre nu sunt definitive, întrucât se lucrează pentru stabilirea lor în locurile de ostilități active, în teritoriile ocupate temporar și eliberate.

Cei mai afectați copii au fost în regiunea Donețk - 190, regiunea Harkov - 132, regiunea Kiev - 116, regiunea Cernihiv - 68, regiunea Lugansk - 53, regiunea Herson - 52, regiunea Mykolaiv - 47, regiunea Zaporizhia - 30, regiunea Sumy - 17, orașul Kiev - 16, regiunea Zhytomyr - 15.

Totodată, 194 de instituții de învățământ au fost complet distruse.UPDATE 08.25. Un sondaj de opinie realizat în rândul ucrainenilor arată că 90,3% din populaţia chestionată este încrezătoare în victoria Ucrainei în războiul cu Federația Rusă.

Doar 1,7% dintre respondenți au spus că nu cred într-o victorie ucraineană.

Totodată, potrivit sondajului, 35,5% dintre ucraineni consideră că Ucraina are nevoie de o perioadă de șase luni sau un an pentru a obține victoria împotriva Rusiei.


UPDATE 08.00. Trupele ruse trag asupra pozițiilor și infrastructurii civile ucrainene și încearcă să avanseze. Acest lucru se precizează în rezumatul Statului Major al Forțelor Armate de la ora 06:00.


- În direcțiile Volyn și Polissya, unitățile forțelor armate din Belarus lucrează la sarcina de a lupta împotriva sabotorilor inamicului convențional.
- În direcția nord, ocupanții au intensificat protecția frontierei de stat și au tras cu mortare asupra infrastructurii civile din regiunile Cernihiv și Sumi.
- În direcția Harkov, trupele ruse efectuează echipamente de poziție și abordări miniere pentru o mai bună apărare.
- Ocupanții au tras și asupra infrastructurii civile din Rusky și Cherkasy Tyshky, Korobochkin, Asiivka, Chepel și Uda.
- În direcția Donețk, rușii au tras cu artilerie pe linia de contact și au tras o rachetă în zona Kramatorsk. Nu au fost desfășurate ostilități active în direcția Lyman.
- În direcția Severodonețk, rușii au tras în unitățile ucrainene cu mortiere, artilerie și mai multe lansatoare de rachete. Infrastructura civilă a fost atacată în Severodonetsk, Lysychansk, Privilege, Ustynivka, Hirsky și Katerynivka. Un atac aerian a fost efectuat asupra lui Toshkivka, iar atacul a fost fără succes.
- În direcția Katerynivka, Forțele Armate ucrainene au provocat pierderi inamicului, iar inamicul s-a retras.
- La Severodonețk, ocupanții caută slăbiciuni în apărare, fără succes.
- Armata ucraineană continuă să provoace pierderi ocupanților. În ultima zi, în regiunile Donețk și Lugansk, Forțele Armate au respins 7 atacuri inamice și au distrus trei tancuri.

Statul Major raportează, de asemenea, că a 15-a brigadă a suferit pierderi semnificative în război.


UPDATE 07.45. Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au raportat că de la începutul invaziei ruse, avioanele ucrainene au efectuat peste 1.100 de lovituri aeriene de grup asupra coloanelor de echipamente, poziții, forță de muncă și centre logistice ale ocupanților ruși.

Raidurile au fost efectuate de avioane de atac și bombardiere. Forțele Armate ale Ucrainei notează că numai în ziua de 8 iunie, aeronavele de atac au distrus cel puțin zece unități de vehicule blindate de luptă și aproximativ două trupe de ocupanți ruși.

De asemenea, forțele de rachete antiaeriene au lovit două drone Orlan-10 într-o zi.


UPDATE 07.15. Președintele Vladimir Zelenskiy a spus că luptele pentru Severodonețk în Donbas sunt în desfășurare. El a numit bătălia pentru oraș epicentrul confruntării din Donbass și a subliniat că a fost una dintre cele mai dificile de-a lungul războiului.

„Ne apărăm pozițiile, provocând pierderi semnificative inamicului. Aceasta este o bătălie foarte acerbă, foarte dificilă. Probabil unul dintre cele mai grele din timpul acestui război. Sunt recunoscător tuturor celor care apără în această direcție. În multe privințe, acolo se decide soarta Donbass-ului nostru”, a spus președintele într-o înregistrare video.


UPDATE 07.05. Statele Unite au oferit Ucrainei primul miliard de dolari în calitate de sprijin economic dintr-un nou pachet de ajutor în valoare de 40 de miliarde de dolari. Ulterior, alte 7,5 miliarde de dolari vor fi alocate Kievului, potrivit Ambasadei SUA în Ucraina.

Ambasada SUA a subliniat că sprijină o Ucraină suverană, independentă și democratică. „Știm că poporul Ucrainei lucrează deja cu mare hotărâre pentru restabilire. Puterea Ucrainei ne inspiră. Statele Unite se vor asigura că ajutorul nostru ajunge către cei care au nevoie de el”, potrivit ambasadei.

Pe 21 mai, președintele american Joe Biden a semnat o lege prin care s-a decis alocarea a 40 de miliarde de dolari în ajutor Ucrainei. Din această sumă, aproape 24 de miliarde de dolari sunt alocate pentru asistență de securitate și apărare.REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie și 8 iunie.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media