Serviciile secrete ucrainene au descoperit 13 crematorii mobile în Mariupol. Primăria: „Trupele ruse au început exhumarea cadavrelor ucrainenilor uciși de ele”

15 aprilie 2022, 10:53 Ucraina 352
Crematoriu mobil .  Sursa: www.pravda.com.ua

Serviciile secrete ucrainene au înregistrat 13 crematorii mobile în orașul-port Mariupol, iar Primăria localității a anunțat pe Telegram că trupele ruse au început procesul de exhumare a cadavrelor ucrainenilor uciși, care fuseseră anterior îngropate în curțile blocurilor de locuit.

„Ocupanții interzic înmormântarea persoanelor ucise de ei. Fiecare curte are propriul supraveghetor, care nu permite locuitorilor din Mariupol să-și caute și înmormânteze rudele sau prietenii morți. De ce se face exhumarea și unde vor fi apoi trimise cadavrele nu este cunoscut”, precizează Primăria din Mariupol.

Potrivit Consiliului local din Mariupol, serviciile secrete ucrainene au înregistrat 13 crematorii mobile în Mariupol.

„Presupunem că trupele de ocupație ruse încearcă prin toate mijloacele să acopere urmele crimelor lor de război din orașul nostru. Dar nu vor reuși, întreaga lume înregistrează deja numeroasele crime ale armatei ruse la Mariupol”, se mai spune în mesaj.


Anterior, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a confirmat că rușii folosesc crematorii mobile pentru a icinera cadavrele ucrainenilor.

La 13 martie, Primăria localității a anunțat pe pagina sa de Telegram că 2.187 de locuitori din Mariupol, un oraş-port din sud-estul Ucrainei asediat de forţele ruse, au fost ucişi de la începutul ofensivei.

La 11 aprilie,responsabila pentru drepturile omului ai Radei Supreme a Ucrainei, Liudmila Denisova, a anunțat că aproximativ 33.000 de locuitori din Mariupol au fost duși cu forța în Rusia și în zonele ocupate temporar din regiunea Donețk.

Comisara pentru drepturile omului al Radei Supreme a Ucrainei, Liudmila Denisova, a notat, duminică, pe Telegram, că rușii au înființat un lagăr în regiunea Penza din Rusia, aproape de orașul Samara, pentru cetățenii deportați din Ucraina.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre atacul neprovocat și inuman al Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie și 14 aprilie.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media