BCS, cu cerere prealabilă în adresa lui Igor Grosu prin care îi solicită scuze publice opoziției. Bolea: A răspândit injurii, informații care nu corespund adevărului și declarații instigatoare la ură

23 iunie 2022, 11:28 Politică 822
PSRM, Vasile Bolea.  Sursa: Replica Media

La ședința în plen a Parlamentului, deputații fracțiunii BCS au depus o cerere prealabilă în adresa președintelui Parlamentului, Igor Grosu, prin care i-a fost solicitat exprimarea unor scuze publice deputaților din opoziție pentru „atacurile aduse la ședința plenară din 16 iunie 2022”.

De la tribuna Parlamentului, deputatul BCS, Vasile Bolea a dat citirii textului cererea prealabilă a fracțiunii BCS, argumentând că în ședința din 16 iunie, speakerul Igor Grosu a răspândit „injurii, informații care nu corespund adevărului și declarații instigatoare la ură în adresa deputaților din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, ceea ce contravine Regulamentului Parlamentului, care interzice verbalizarea insultelor, amenințărilor sau calomniilor atât de la tribuna Parlamentului, cât şi din sala de ședințe”.

„Dat fiind faptul că Parlamentul este consacrat drept organ suprem reprezentativ al poporului, nu voința Parlamentului, a Președintelui acestuia, ci voinței legii, urmează să se conformeze subiecții, or, legea este acea care reprezintă expresia voinței generale a poporului. Astfel, nici un deputat individual, și nici Președintele Parlamentului nu au drepturi absolute și sunt somați de a respecta regulile de organizare internă”, a remarcat Vasile Bolea.

De asemenea, Bolea a adăugat că „în atribuțiile Președintelui intră ca sarcină să vegheze la respectarea Regulamentului și menținerea ordinii la ședințe. Or, Președintele ședinței nu este în drept să comenteze luările de cuvânt ale deputaților”.

Igor Grosu a evitat să comenteze cele invocate de opoziție, continuând ședința plenară.

Ședința plenară din 16 iunie:

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media