SUA: Patru țări, inclusiv România, ar putea fi introduse în programul de scutire de vize

27 octombrie 2021, 09:31 SUA 166
SUA.  Sursa: libertatea.ro

Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a declarat că Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru țări la programul său de scutire de viză, care le permite cetățenilor să vină în America fără viză pentru o ședere de până la 90 de zile., potrivit Reuters.

„Avem patru candidați în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria și România”, a declarat Mayorkas, marți, 26 octombrie, la un eveniment din industria turismului.

„Suntem foarte, foarte concentrați pe program”, a adăugat el, spunând că oferă beneficii economice și de securitate semnificative.

În luna septembrie, Statele Unite au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize.

Directorul executiv al Asociaţiei de turism din SUA, Roger Dow, a declarat că adăugarea Croaţiei reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA.

„De fiecare dată când adăugați una dintre aceste țări, călătoriile pur și simplu cresc”, a punctat Dow.

Pentru a participa la program, o țară trebuie să îndeplinească cerințele legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, aplicarea legii imigrației, securitatea documentelor și gestionarea frontierelor.

În prezent există 40 de țări în program.

„Aceste cerințe includ o rată de refuzuri a vizelor pentru nonimigrant sub 3%, eliberarea de documente de călătorie sigure și colaborarea strânsă cu autoritățile de aplicare a legii din SUA și de combatere a terorismului”, au declarat reprezentanții Departamentului american pentru securitate internă, luna trecută.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media