VIDEO/ Cele 12 întreprinderi de distribuție din țară vor fuziona în una singură. Șeful Moldovagaz: Vom centraliza sursele financiare și vom face economii

10 noiembrie 2021, 12:26 Economie 100
Vadim Ceban, Moldovagaz.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Cele 12 întreprinderi de distribuție a gazelor naturale din țară vor fuziona în una singură, în cadrul unui proces de reogranizare a companiei Moldovagaz, și se va numi „Distributia gaz”. Anunțul a fost făcut miercuri, 10 noiembrie, de către președintele Consiliului de Administrație al SA „Modovagaz” Vadim Ceban, care a menționat că acest lucru va reduce numărul de tarife de distribuție a gazelor și, în acest fel, va aduce economii la bugetul Moldovagaz și la fondul de salarizare.

Potrivit lui Vadim Ceban, procesul de reorganizare va începe anul viitor.

„Noi venim cu un program de reorganizare. Primul pas se va referi la reorganizarea intreprinderilor de distributie și, începând cu anul viitor, cred că la finele lunii noiembrie, va fi adaptată decizia la nivelul organelor de conducere ale Moldovagaz privind inițierea procedurii de reorganizare/fuzionare a întreprinderilor de distribuție. Acest lucru ne va ajuta să unificăm toate costurile, să reducem diferite tarife care sunt foarte multe, să avem doar trei tarife de distribuție la nivel de o întreprindere. Ne va ajuta să centralizăm sursele financiare în cadrul unei intreprinderi. Respectiv gestionarea managementului inclusiv financiar, administrativ și managementului tehnic va fi mult mai eficientă”, a declarat Vadim Ceban.

Șeful Moldovagaz a mai spus că noua structură, numită deocamdată „Distribuție Gaz”, va gestiona peste 23 de mii de rețele de distribuție și va livra un volum de pe,ste un miliard de metri cubi de gaze către 766,8 miid e consumatori.

După fuziunea celor 12 întreprinderi de distribuție se va reduce numărul angajaților de la 4 358 la 3 874 și vor fi făcute economii de circa 110 milioane de lei din bugetul Moldovagaz, dar și economii de 15% la fondul de salarizare, a menționat Ceban.

Președintele întreprinderii a spus că, cel mai probabil, în luna decembrie Republica Moldova va cumpăra gaz cu 430 de dolari pentru mia de metri cubi. Asta în timp ce pentru luna noiembrie, prețul de achiziție este de 450 de dolari.

Totodată, acesta a dat asigurări că Moldovagaz nu va introduce în cost, pentru consumatorii finali, devierile financiare negative acumulate până acum, în condițiile în care tariful „și așa este mare”.
Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media