VIDEO/ Un nou protest la Moscova: Susținătorii Partidului Comunist din Rusia au ieșit în stradă, nemulțimiți de rezultatele alegerilor

25 septembrie 2021, 16:07 Rusia 196
Protest la Moscova.  Sursa: Avtozak.live

Partidul Comunist al Federației Ruse a organizat astăzi, 25 septembrie, o acțiune de protest în piața Pușkinskaia din centrul Moscovei, sub sloganul „Pentru alegeri corecte”. Potrivit Meduza, aproximativ o mie de oameni s-au adunat la manifestația care nu a fost autorizată de Primăria Moscovei, în timp ce polițiștii au pus muzică în difuzoarele mașinilor de serviciu, pentru a „astupa” discursurile manifestanților.

Conform estimărilor poliției, la protest au participat aproximativ 400 de persoane. Primăria Moscovei a refuzat să autorizeze mitingul, după care conducerea Partidului Comunist a decis să-l organizeze în formatul unei întâlniri cu alegătorii.

Protestatarii au scandat „Eliberează-i!”, cerând eliberarea din închisori a deținuților politici, „Anulează!”, referindu-se la anularea rezultatelor alegerilor și „Rusia unită a furat mandatele!”, sugerând că nu sunt de acord cu rezultatele.

Pentru a perturba protestul, polițiștii au pornit difuzoarele mașinilor de serviciu la maximum cu melodii precum „Дядя Вова, мы с тобой”, dedicată liderului d ela Kremlin Vladimir Putin, și „Вперед, Россия”, o melodie a interpretului rus Oleg Gazmanov.


Liderul Partidului Comunist al Federației Ruse, Ghennadii Ziuganov, nu a venit la acțiune, deoarece participă la o întâlnire a liderilor partidelor care au acces în Duma de Stat cu Vladimir Putin. Ziuganov a transmis „salutări” tuturor celor prezenți, a declarat deputatul Dumei de Stat Vladimir Kashin.

La miting au participat deputații Dumei de Stat Denis Parfenov, Valerii Rașkin, Alexei Kurinnîi, candidata la funcția de deputat în Duma de Stat Nina Ostanina, precum și deputatul Dumei Moscovei Leonid Ziuganov. La aproximativ o oră după ce a început protestu, manifestanții au început să se disperseze.


Tot astăzi, Partidul Comunist al Federației Ruse a organizat proteste și în alte orașe din Rusia, precum Ufa și Ekaterinburg.

În ultimele zile, polițiști au reținut mai mulți reprezentanți ai Partidului Comunist al Federației Ruse: deputata Dumei orașului Moscova Elena Ianciuk, fostul candidat la Duma de Stat Serghei Kurgan, deputatul municipal Serghei Vlasov, Ivan Șmatin, un apropiat al lui Mihail Lobanov.

De asemenea, poliția a reținut aproximativ 30 de participanți la mitingul Partidului Comunist desfășurat pe 20 septembrie. Coordonatorul Frontului de Stânga, Serghei Udalțov, a fost arestat timp de 10 zile pentru organizarea unui miting pe Piața Pușkinskaia pe 25 septembrie.

Partidul „Rusia Unită” aflat la putere, ce îl sprijină pe președintele Vladimir Putin, și-a păstrat majoritatea parlamentară după alegerile din 18 și 19 septembrie.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse (CEC), după procesarea a 100% din procesele verbale finale pentru alegerea deputaților în Duma de Stat a Federației Ruse, partidul „Rusia Unită” a primit 49,82 la sută din voturile exprimate la alegeri. Alte patru partide au fost incluse în noua Dumă de Stat: Partidul Comunist al Federației Ruse (18,93%), Partidul Liberal Democrat (7,55%), „Rusia corectă - Patrioți - Pentru adevăr” (7,46%) și „Oamenii noi” (5,32%).

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media