„O bombă calorică rulantă”. Un autocar cu peste 20 de moldoveni la bord, lăsat fără 1,2 tone de alimente și băuturi de polițiștii austrieci

22 noiembrie 2021, 18:33 Societate 3640
mâncarea confiscată.  Sursa: ziare.com

Polițiștii austrieci la punctul de trecere a frontierei din Nickelsdorf, Austria, au găsit în cala de bagaje a unui autocar moldovenesc, cu 25 de pasageri la bord, o cantitate impresionantă de mâncare, țigări și băuturi.

Autoritățile austriece au confiscat 510 kg de carne și pește, 330 de kg de fructe și legume, 304 de litri de alcool, 84 de kg de brânză și 320 de pachete de țigări.

„Acest autobuz era o bombă calorică rulantă”, scrie heute.at, citat de ziare.com.

Cei trei șoferi de autobuz au avut de plătit o amendă de 1.300 de euro. În plus, întreaga marfă a fost distrusă. Au fost distruse 1,2 tone de alimente și băuturi, mai scrie sursa citată.

Mâncarea și alcoolul au fost depozitate de șoferii de autobuz din Moldova sub formă de pachete în portbagajul autobuzului, iar carnea și peștele nu erau nici măcar înghețate.

Carnea, produsele lactate și alte produse de origine animală și plante sunt supuse unor restricții, atunci când sunt importate, pentru a preveni introducerea de epidemii și boli.

În unele cazuri, există restricții de import sau chiar interdicții de import.

În primele trei trimestre ale anului 2021, biroul vamal austriac a confiscat 10,7 tone de plante și 21,9 tone de hrană pentru animale. Acest lucru s-a datorat în principal controalelor vamale în această zonă, a spus acesta.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media