Lista țărilor care recunosc certificatele de vaccinare COVID-19 emise de Republica Moldova

16 octombrie 2021, 14:06 Societate 238
certificat COVID-19 RM.  Sursa: Replica Media

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a publicat lista țărilor în care cetățenii moldoveni pot călători folosind certificatul național de vaccinare, pe baza acordurilor de recunoaștere reciprocă și unilaterală a acestuia.

Astfel, Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia sunt țările cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, a fost aprobată de următoarele țări: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos (Olanda), Cehia, Italia, Marea Britanie.

Totodată, demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe din Polonia, Franța, Rusia, Irlanda, Letonia, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Luxemburg, Armenia, Uzbekistan.

Potrivit, MAEIE, aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.

Pasagerii și călătorii care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova pe sensul de intrare, începând cu 15 octombrie, pot completa fișa epidemiologică în format electronic.

Fișa epidemiologică va putea fi accesată pe pagina: https://fisa-covid.gov.md/ și trebuie completată obligatoriu cu cel mult trei zile înainte de intrare în Republica Moldova de către persoanele care urmează să respecte regimul de autoizolare pentru 14 zile, în cazul în care ️nu dețin unul din următoarele documente:
  • un certificat de vaccinare COVID-19,
  • rezultatul negativ al unui test RT-PCR valabil 72 ore sau a unui test antigen rapid, valabil 48 ore,
  • concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau
  • un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil 90 zile din data efectuării investigației.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media