VIDEO/ Două filme ale regizorului moldovean Dumitru Grosei, premiate la Festivalul World Independent Cinema Awards 2021 din New York

13 octombrie 2021, 13:17 Film 99
Două filme ale regizorului moldovean Dumitru Grosei, premiate la Festivalul World Independent Cinema Awards 2021 din New York.  Sursa: Colaj

Două filme ale regizorului moldovean Dumitru Grosei au fost premiate la Festivalul World Independent Cinema Awards 2021 din New York. Filmul documentar „Călărași – un ținut la poarta Raiului” (2018), a obținut premiul pentru „Cel mai bun documentar”, iar scurtmetrajul de ficțiune „Cadoul” (2015) – premiul pentru „Cel mai bun sound design”, scrie Alternative Cinema.

Filmul documentar „Călărași – un ținut la poarta Raiului” este despre regiunea Călărași, înconjurată de codri. Situată în mijlocul unei cruci imaginare formată pe harta Moldovei de patru mănăstiri: Hârjauca, Frumoasa, Hârbovăț și Răciula, această locație bogată și frumoasă are propriile sale priorități specifice: istoria, cultura, spiritualitatea, etnografia, agricultura, meșteșugurile și obiceiurile străvechi.

„Călărași – un ținut la poarta Raiului” a mai avut 43 de selecții oficiale și 8 premii din întreaga lume la festivaluri internaționale.

Filmul „Cadoul” este despre un copil care primește de la tatăl său drept cadou de Crăciun un binoclu. Dar băiatul vrea mai mult, el vrea să meargă cu tatăl său la vânătoare. Orice copil mai devreme sau mai târziu, trece obligatoriu printr-o experiență de viață majoră. În cazul lui Victor, copilul din film, această experiență a venit într-un mod neașteptat.

„Cadoul” a mai avut 54 de selecții oficiale și 3 premii.

World Independent Cinema Awards este un festival internațional anual care onorează cele mai bune filme, emisiuni TV, publicitate, picturi și fotografii din anul respectiv. Este fondat de Carl Tooney și Maggie Anwer pentru a sprijini și promova artiștii din întreaga lume și pentru a crea un loc în care cineaștii aspiranți să își poată prezenta lucrările, să se întâlnească și să facă schimb de idei.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media