VIDEO/ Un șef SPIA și un jurist MAI, aflați în stare de ebrietate, s-au dat „în spectacol” și au spart ușa unui local din sectorul Ciocana al capitalei

7 decembrie 2021, 18:30 Societate 2245
Un șef SPIA și un jurist MAI, aflați în stare de ebrietate, s-au dat „în spectacol” într-un local din sectorul Ciocana.  Sursa: deschide.md

Un șef din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, dar și un jurist din cadrul MAI, s-au dat în spectacol, după ce s-au îmbătat și au dat buzna într-un local încuiat, ulterior luându-se la ceartă cu agenții de pază, dar și cu polițiștii de la IP Ciocana. Incidentul a avut loc în noaptea de 26-27 noiembrie curent, într-un local din sectorul Ciocana al capitalei, scrie Deschide.MD.

Potrivit sursei citate, ar fi vorba despre Alexandru Dutca, șeful Serviciului Evidențe Operative și Supraveghere Specială al Direcției Protecția Informațiilor a SPIA, dar și Viorel Cibotari, anagajat în calitate de jurist al Clubului sportiv central ,,Dinamo” -autoritate administrativă subordonată Ministerului Afacerilor Interne.

Cei doi, împreună cu un cuplu, vineri, 26 noiembrie, ar fi sărbătorit revenirea unui prieten de peste hotare și au chefuit în localul DoCafe de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, din sectorul Ciocana. Cu chiu cu vai, petrecăreții ar fi părăsit localul la 00:30, dar au rămas pentru ceva timp la terasă.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale localului, a fost surprins momentul când Alexandru Dutca, șeful din cadrul SPIA, prezenta procedee de luptă, iar ulterior o apucă pe femeia care se afla în campania lor și din motive necunoscute o trântește la pământ.

„Peste ceva timp, în jurul orei 02:30, unul dintre petrecăreți a forțat ușa localului și a distrus-o, iar din acest motiv s-a declanșat sistemul de alarmă al localului. La fața locului a intervenit imediat un echipaj al unei companii de pază privată”, mai scriu jurnaliștii de la deschide.md.

Gardienii au găsit ușa localului deschisă, alarma pornită, dar și pe cei patru petrecăreți, printre care cei doi angajați ai MAI, care ar fi început să fluture cu legitimațiile de serviciu. La fața locului a fost solicitat intervenția unui echipaj BPRO.

Sursele Deschide.MD, apropiate anchetei, susțin că din motiv că petrecăreții nu se conformau cerințelor legale, dar și trecuseră la amenințări, la fața locului cei de la BPRO au solicitat intervenția a încă două echipaje BPRO, dar și a grupului operativ din cadrul IP Ciocana.


Articolul integral poate fi citit pe Deschide.MD.
Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media