DOC/ Transportatorii anunță protest în PMAN împotriva MIDR: Își vor exprima dezacordul în raport cu politica tarifară la serviciile de transport rutier

18 noiembrie 2021, 09:09 Societate 109
Transportatori la protest, februarie 2021.  Sursa: radio chisinau

Transportatorii vor organiza joi, 25 noiembrie, un protest în Piața Marii Adunări Naționale împotriva Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR). Motivul organizării protestului reprezintă dezacordul transportatorilor cu politica tarifară aplicată de MIDR la serviciile de transport rutier.

„Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) informează că pe data de 25 noiembrie 2021, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura protestul transportatorilor rutieri de persoane împotriva Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Motivul organizării protestului reprezintă dezacordul transportatorilor cu politica tarifară aplicată de MIDR la serviciile de transport rutier și protejarea schemelor corupționale”, se arată în anunțul APOTA.

Reprezentanții APOTA au solicitat și anterior majorarea tarifelor la călătoriile cu transportul de pasageri, precizând că operatorii de rute regulate naționale nu-și mai pot acoperi costurile. Asociația a menționat că, în contextul situației pandemice s-a diminuat esențial fluxul de călători, iar din ramură s-au concediat mai bine de 1 500 de șoferi.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media