Numărul cazurilor de COVID-19 la nivel global, în creștere pentru a doua săptămână consecutiv

4 noiembrie 2021, 10:11 Sănătate 61
Oameni.  Sursa: Shutterstock

Numărul cazurilor de COVID-19 la nivel global a crescut cu 3% săptămâna trecută şi a depăşit 3 milioane de contagieri, fiind a două săptămâna consecutivă când se remarcă o linie ascendentă, potrivit statisticilor publicate miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În Europa, regiunea cea mai afectată (1,7 milioane de cazuri săptămâna trecută), cazurile au crescut cu 6%, în timp ce pe continentul Americii creşterea a fost de 3% (734.000) după mai multe luni de scădere, în timp ce în Asia Pacific creşterea a fost de 2% (178.000), scrie Agerpres.

În restul regiunilor s-a menţinut descreşterea săptămânală, atât în Orientul Apropiat (-12%) cât şi în sudul Asiei şi în Africa (-9% în ambele zone).

De la începutul pandemiei, numărul contagierilor confirmate de OMS a ajuns la 246 de milioane, dintre care 93 de milioane înregistrate pe continentul american, 76 de milioane în Europa şi 43 de milioane în Asia meridională.

De asemenea, numărul deceselor asociate COVID-19 înregistrate săptămâna trecută a fost de peste 50.000, reprezentând o creştere de 8%, a doua săptămână consecutiv, după două luni de descreştere.

Aproape jumătate dintre decese (24.000) s-au înregistrat în Europa, unde numărul a crescut cu 12%, 15.000 pe continentul american (cu 4% mai puţin decât săptămâna anterioară) şi aproape 5.000 în sudul Asiei, reprezentând o creştere semnificativă de 50%.

Săptămâna aceasta, lumea a depăşit pragul de 5 milioane de decese de la începerea pandemiei, dintre care 2,2 milioane înregistrate pe continentul Americii, 1,4 milioane în Europa şi 692.000 în sudul Asiei, cele trei regiuni cele mai afectate de criza sanitară.

În ce priveşte campania globală de vaccinare împotriva COVID-19, până acum au fost administrate 7,13 miliarde de doze, într-un ritm de 27 de milioane pe zi.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media