Sebastian Kurz se retrage de pe scena politică austriacă

2 decembrie 2021, 19:45 UE 68
Sebastian Kurz.  Sursa: Getty Images

În urma acuzaţiilor de corupţie, Sebastian Kurz demisionase deja în octombrie din funcţia de cancelar al Austriei. Acum a anunţat că se retrage complet din viaţa politică.

Fostul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, renunţă la şefia partidului ÖVP şi a grupului parlamentar al acestei formaţiuni conservatoare austriece. Politicianul în vârstă de 35 de ani a declarat presei că în ultimii zece ani, petrecuţi pe scena poltică, s-a străduit să facă numai bine. Totuşi, a explicat Kurz jurnaliştilor la Viena, în ultima vreme interesul său faţă de politică a început să pălească. Aceasta se datorează şi criticilor şi acuzaţiilor cu care a fost confruntat în ultimul timp. Bineînţeles că a făcut şi greşeli, a admis ex-cancelarul Austriei, spunând că este şi el doar un om.

Sebastian Kurz a subliniat, în context, că va dovedi că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate. Nou şef al ÖVP ar urma să devină ministrul de Interne de la Viena, Karl Nehammer.

La decizia de a păsări scena politică austriacă pare să fie contribuit, potrivit cotidianului austriac de mare tiraj "Kronen Zeitung", şi naşterea fiului său cu câteva zile în urmă. Conform aceleiaşi publicaţii, Kurz ar urma să preia un post de top în economia privată.

Investigaţiile la adresa sa continuă

Procuratura economică şi anticorupţie îşi continuă cercetările, Kurz fiind bănuit de mărturie mincinoasă în "scanalul Ibiza" şi delapidare. După percheziţiile efectuate la cancelaria federală şi la sediul central al ÖVP, Sebastian Kurz a demisionat din funcţia de cancelar federal, preluând şefia grupului parlamentar ÖVP în Consiliul Naţional - legislativul austriac.

La mijlocul lunii noiembrie, Parlamentul de la Viena i-a retras lui Kurz imunitatea politică deschizând calea pentru noi anchete în cazuri de corupţie.

Sebastian Kurz a fost considerat multă vreme drept un fel de "superstar politic" al conservatorilor europeni. La doar 27 de ani el a preluat şefia guvernului de la Viena, fiind cel mai tânăr cancelar federal din istoria Austriei.

Cristian
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media