VIDEO/ A trecut înot Prutul cu trei arme furate din Austria, în valoare de 34 de mii de euro. Tânăr din Cahul, reținut de polițiștii de frontieră

8 decembrie 2022, 11:20 Societate 218
Arme de vânătoare, aduse ilegal în țară.  Sursa: Captură video/IGPF

Un tânăr de 26 de ani a fost prins de polițiștii de frontieră după ce a trecut ilegal râul Prut, prin înot din România, cu trei arme de vânătoare. Potrivit procurorilor PCCOCS, tânărul ar fi furat armele, în valoare totală de 34 de mii de euro, dintr-un magazin din Austria și le-ar fi introdus ilegal în țară pentru a le vinde pe piața neagră.

Tânărul, originar din Cahul a fost reținut în flagrant de către patrula Poliției de Frontieră, după ce acesta ar fi traversat ilegal prin înot râul Prut, din România.

Acesta a fost surprins cu ajutorul mijloacelor speciale de monitorizare în timp ce se deplasa de la linia frontierei de stat spre interiorul țării, după care a urmat reținerea lui imediată.

Tânărul avea cu el pașaportul biometric și o geantă în care au fost depistate trei arme de vânătoare cu țeava ghintuită, împachetate în bandă adezivă impermeabilă.

La audieri, tânărul a recunoscut că a încercat să introducă în țară armele, pentru a le vinde pe piața neagră din Moldova, cu 25 mii euro.

Totodată, în urma perchezițiilor la domiciliul său, desfășurate sub conducerea procurorilor PCCOCS, polițiștii de frontieră au depistat și alte probe ce ar oferi dovezi confirmative pe cazul dat.

Ulterior, la solicitarea procurorii PCCOCS să decidă asupra necesității aplicării arestului preventiv în privința bănuitului, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media