ULTIMA ORĂ/ O rachetă, găsită de polițiștii de frontieră într-o livadă din Briceni; Bombteh și IGSU, la fața locului

5 decembrie 2022, 15:46 Societate 2480
Rachetă căzută într-o livadă la Briceni.  Sursa: mai.gov.md

O patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit luni, 5 decembrie, o rachetă într-o livadă din raionul Briceni. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de Ministerul Afacerilor Interne. Nu este clar deocamdată când a căzut obuzul și de cine a fost lansat, dar în prezent zona este securizată și la fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență (IGSU).

În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă, a anunțat MAI.

Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră.

Din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, angajații IGPF și-au intensificat gradul de atenție.

În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona comisariatelor Briceni și Ocnița.

În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU.

UPDATE/ Pe rețelele de socializare au început să apară imagini de la fața locului.

Este a doua rachetă care cade pe teritoriul Republicii Moldova. Prima oară s-a întâmplat în dimineața zilei de luni, 31 octombrie, în satul Naslavcea de la granița cu Ucraina - o rachetă rusească, doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean.

În consecință, un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană non grata în Republica Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul de Externe, fapt comunicat și părții ruse în după-amiaza zilei de 31 octombrie, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. În reacție, Moscova a declarat că va da „un răspuns adecvat”.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media