Trei bărbați din Ialoveni, prinși la frontiera moldo-română cu peste 240 de mii de țigarete de contrabandă

26 ianuarie 2023, 13:38 Societate 213
Contrabandă cu țigări.  Sursa: PCCOCS

Trei bărbați au fost prinși miercuri, 25 ianuarie, la un punct de trecere a frontierei din Cahul, în timp ce încercau să scoată din Republica Moldova spre România, peste 240 de mii de țigări de contrabandă. Toți trei bănuiți sunt din Ialoveni și au fost urmăriți de organele de drept timp de două luni, înainte de a fi reținuți în flagrant.

Procurorii PCCOCS, oficiul Sud, de comun cu ofițerii INI și ai Poliției de Frontieră au destructurat grupul pretins infracțional, care ar fi încercat să scoată din Moldova spre România peste 240.000 țigări de contrabandă.

Suspecții, cu vârste de 27, 47 și 53 de ani, toți originari din Ialoveni, au ascuns țigările în locurile speciale amenajate a două automobile, cu numere de înregistrare din România.

Marfa a fost indisponibilizată, iar cele două mijloace de transport au fost ridicate, ca și bunuri folosite la comiterea infracțiunii.

Bănuiții sunt la prima abatere, menționează PCCOCS.

Bărbatul de 53 de ani este și cel de 27 de ani sunt tată și fiu.

Desfășurarea activității ilegale a bănuiților a fost monitorizată timp de două luni, astfel încât urmărirea penală va continua și în privința altor complici ai acestora. Între timp, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea aplicării arestului preventiv în privința celor trei, care pe parcursul investigațiilor se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media