SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina, în valoare de 400 de milioane de dolari

25 ianuarie 2023, 19:20 SUA 151
Abrams tanc.  Sursa: military.com
Administrația Joe Biden va trimite 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina, ca parte a unui acord de 400 de milioane de dolari. Acest lucru a fost raportat de jurnalistul Bloomberg Jordan Fabian, citat de presa ucraineană.

Președintele american Joe Biden va vorbi la Casa Albă miercuri, la ora 19:00, ora Kievului, cu un discurs despre sprijinul continuu al Ucrainei din partea Statelor Unite.

Deocamdată nu se știe ce va spune președintele SUA în discursul său, dar este de remarcat că acestă decizie vine după ce Berlinul a anunțat furnizarea de tancuri Leopard 2 către Ucraina.

În această etapă, aliații europeni discută un transfer comun a unui total de 80 de tancuri de luptă principale Leopard 2 în Ucraina pentru a forma două batalioane de 40 de vehicule, a informat Spiegel.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media