VIDEO/ 11 indivizi, reținuți după ce au „golit” trei schimburi valutare de circa 3 milioane de lei

30 decembrie 2022, 11:21 Justiție 1783
11 persoane reținute după ce au furat trei schimburi valutare.  Sursa: poliția.md

11 persoane cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, originari din raionul Leova, au fost reținute pentru 72 de ore, după ce ar fi furat mijloacele bănești din trei schimburi valutare.

Suma totală a pagubei constituie circa 3 milioane de lei.

Gruparea a comis infracțiunile în Vadul lui Vodă, Stăuceni și Leova.

Aceștia acționau noaptea și pătrundeau în locații prin forțarea și deteriorarea ferestrelor și a lacătelor.

În rezultatul celor 14 percheziții de la domiciliile și în mașinile acestora, polițiștii au depistat mai multe obiecte relevante cauzei penale, precum hainele în care bănuiții au comis infracțiunile, răngi metalice și mijloace bănești.

În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru furt în proporţii deosebit de mari. Conform legii penale, suspecții riscă închisoare de la 7 la 12 ani.

Opt dintre indivizi nu sunt la prima abatere de la lege.

Acțiunile infracționale au fost documentate de către polițiștii Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, ofițerii de investigație a Inspectoratul Național de Investigații, în comun cu Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Rîșcani, cu suportul mascaților din BPDS „Fulger”.

În continuare sunt desfășurate acțiuni speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea complicității tinerilor și în alte furturi similare comise pe teritoriul țării.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media