Diplomă pentru curaj și responsabilitate pentru fetița din Orhei aflată pe trecerea de pietoni în momentul în care o mașină a poliției a fost tamponată când ceda trecerea

7 februarie 2023, 16:27 Societate 174
Vitalia Strechie, felicitată de reprezentanții Inspectoratului de Poliție din Orhei.  Sursa: captura video

La sfârșitul lunii, poliția a publicat un video în care o mașină a poliției din Orhei a fost tamponată în momentul în care a oprit să cedeze trecerea unui pieton. Astăzi, șoferul polițist a mers la un liceu din localitate să o premieze pe Vitalia Strechie. Este vorba de fetița care traversa trecerea de pietoni și care s-a comportat exemplar în acest context.

Pentru curaj și responsabilitate, Vitalia Strechie a primit o diplomă chiar din partea polițistului care se afla la volan în momentul incidentului ca un bun exemplu al modului cum trebuie să se comporte un pieton.

„Astăzi, Vitaliei i-a fost înmânată diploma pentru #curaj și #responsabilitate de către colegul nostru Alexandru care, la 31 ianuarie, deplasându-se cu automobilul de serviciu a oprit la o trecere de pietoni pentru a ceda trecerea fetiței, însă după staționare mașina de serviciu a fost tamponată din spate de un alt automobil, care a fost la un pas de a accidenta copilul. Vitalia, ne mândrim cu tine și îndemnăm toți copiii să-ți preia comportamentul de #responsabilitate și #atenție”, a transmis Poliția Republicii Moldova pe paginile sale de pe rețelele sociale.


Amintim că la 31 ianuarie, o mașină a poliției care a oprit la trecerea de pietoni a fost tamponată din spate de un Vaz-2109. Șoferul vinovat de accident însă, a mers mai departe și a fugit de la fața locului. Din fericire, fetița s-a oprit din traversare și nu a pățit nimic.

Șoferul buclucaș s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani din Orhei care acum riscă să rămână fără permis pentru că a provocat accidentul rutier, a părăsit locul faptei, a încălcat regulile de circulaţie rutieră cu deteriorarea bunurilor materiale și pentru neacordarea de prioritate a pietonilor şi altor participanţi la traficul rutier.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media