Diplomă pentru curaj și responsabilitate pentru fetița din Orhei aflată pe trecerea de pietoni în momentul în care o mașină a poliției a fost tamponată când ceda trecerea

7 februarie 2023, 16:27 Societate 197
Vitalia Strechie, felicitată de reprezentanții Inspectoratului de Poliție din Orhei.  Sursa: captura video

La sfârșitul lunii, poliția a publicat un video în care o mașină a poliției din Orhei a fost tamponată în momentul în care a oprit să cedeze trecerea unui pieton. Astăzi, șoferul polițist a mers la un liceu din localitate să o premieze pe Vitalia Strechie. Este vorba de fetița care traversa trecerea de pietoni și care s-a comportat exemplar în acest context.

Pentru curaj și responsabilitate, Vitalia Strechie a primit o diplomă chiar din partea polițistului care se afla la volan în momentul incidentului ca un bun exemplu al modului cum trebuie să se comporte un pieton.

„Astăzi, Vitaliei i-a fost înmânată diploma pentru #curaj și #responsabilitate de către colegul nostru Alexandru care, la 31 ianuarie, deplasându-se cu automobilul de serviciu a oprit la o trecere de pietoni pentru a ceda trecerea fetiței, însă după staționare mașina de serviciu a fost tamponată din spate de un alt automobil, care a fost la un pas de a accidenta copilul. Vitalia, ne mândrim cu tine și îndemnăm toți copiii să-ți preia comportamentul de #responsabilitate și #atenție”, a transmis Poliția Republicii Moldova pe paginile sale de pe rețelele sociale.


Amintim că la 31 ianuarie, o mașină a poliției care a oprit la trecerea de pietoni a fost tamponată din spate de un Vaz-2109. Șoferul vinovat de accident însă, a mers mai departe și a fugit de la fața locului. Din fericire, fetița s-a oprit din traversare și nu a pățit nimic.

Șoferul buclucaș s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani din Orhei care acum riscă să rămână fără permis pentru că a provocat accidentul rutier, a părăsit locul faptei, a încălcat regulile de circulaţie rutieră cu deteriorarea bunurilor materiale și pentru neacordarea de prioritate a pietonilor şi altor participanţi la traficul rutier.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media