Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, va efectua o vizită oficială în R. Moldova

24 ianuarie 2023, 09:10 Politică 98
Tomasz Grodzki.  Sursa: twitter.com/PolskiSenat

Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, se va afla, în perioada 24 – 25 ianuarie, într-o vizită oficială la Chișinău. Oficialul polon va avea întrevederi cu conducerea țării – președintele Parlamentului, Igor Grosu, șefa statului, Maia Sandu, și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Agenda vizitei oficiale mai include discuții cu ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

În cadrul întrevederilor vor fi abordate diverse subiecte de actualitate, printre care situația de securitate din regiune, criza energetică și parcursul de integrare europeană a țării noastre, în contextul obținerii statutului de țară candidat la aderarea la UE, este menționat într-un comunicat al Parlamentului.

Potrivit agendei vizitei, Maresalul Tomasz Grodzki va susține o lecție publică pentru studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și se va întâlni cu reprezentanții comunității poloneze.

Maresalul Tomasz Grodzki va fi însoțit, pe parcursul vizitei la Chișinău, de un grup de senatori polonezi.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media