Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, va efectua o vizită oficială în R. Moldova

24 ianuarie 2023, 09:10 Politică 76
Tomasz Grodzki.  Sursa: twitter.com/PolskiSenat

Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, se va afla, în perioada 24 – 25 ianuarie, într-o vizită oficială la Chișinău. Oficialul polon va avea întrevederi cu conducerea țării – președintele Parlamentului, Igor Grosu, șefa statului, Maia Sandu, și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Agenda vizitei oficiale mai include discuții cu ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

În cadrul întrevederilor vor fi abordate diverse subiecte de actualitate, printre care situația de securitate din regiune, criza energetică și parcursul de integrare europeană a țării noastre, în contextul obținerii statutului de țară candidat la aderarea la UE, este menționat într-un comunicat al Parlamentului.

Potrivit agendei vizitei, Maresalul Tomasz Grodzki va susține o lecție publică pentru studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și se va întâlni cu reprezentanții comunității poloneze.

Maresalul Tomasz Grodzki va fi însoțit, pe parcursul vizitei la Chișinău, de un grup de senatori polonezi.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media