Republica Moldova a obținut cinci medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori

13 decembrie 2022, 08:39 Educație 211
Republica Moldova a obținut cinci medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori.  Sursa: Ministerul Educației și Cercetării

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut cinci medalii de bronz în cadrul Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori, desfășurată în Bogota, Columbia, în perioada 2-11 decembrie 2022.

Medaliile au fost obținute de către Darius Graur, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți; Alexandru Bordei, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, Chișinău; Maxim Vivsic, Liceul Teoretic „Nicolae Milescu Spătarul”, Chișinău; Crina Mogorean, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Chișinău; Cristian Sochircă, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, Chișinău.

În cadrul celei de-a XIX-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori au participat 240 de elevi din 41 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 6 elevi și 3 profesori:

- Alexandru Bordei, elev în clasa a IX, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, mun. Chișinău;

- Darius Graur, elev în clasa a IX-a, Instituţia Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Bălți;

- Crina Mogorean, elevă în clasa a X-a, Instituţia Publică Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, mun. Chișinău;

- Cristian Sochircă, elev în clasa a IX-a, Instituţia Publică Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, mun. Chișinău;

- Laura Șestacov, elevă în clasa a IX-a, Instituţia Privată de Învăţământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

- Maxim Vivsic, elev în clasa a X-a, Instituţia Publică Liceul Teoretic „Nicolae Milescu Spătarul”, mun. Chișinău;

- Ion Bulimestru, doctor în chimie, conferenţiar universitar, şef departament, Universitatea de Stat din Moldova;

- Sergiu Cârlig, doctor în științe fizice, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, mun. Chișinău;

- Anna Moldovan, doctor în științe biologice, Universitatea de Stat din Moldova.

„Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Științe pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național. Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare”, a transmis ministerul.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media