LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 320. Autoritățile din Ucraina seașteaptă ca următorul pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei să conțină restricții împotriva industriei nucleare/Doi civili au fost răniți în urma unui atac în regiunea Donețk

9 ianuarie 2023, 09:35 Ucraina 314
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 320-a zi de rezistență în fața invaziei rusești declanșate în urna unui decret semnat de președintele rus Vladimir Putin cu scopul de a „denazifica și demilitariza” poporul ucrainean.

În seara zilei de 8 ianuarie, un copil a murit și alți doi au fost răniți în urma unui incendiu izbucnit într-un apartament din Nikopol, regiunea Dnipropetrovsk. În ultimele 24 de ore, militarii ucraineni au respins o serie de atacuri ale ocupanților ruși în regiunile Luhansk și Donețk și au distrus trei elicoptere inamice și trei vehicule aeriene fără pilot.

În seara zilei de 8 ianuarie, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că ocupanții desfășoară o ofensivă în direcțiile Bahmut, Avdiivka și Lîman, încercând să îmbunătățească situația tactică în direcția Kupiansk.

UPDATE 17:53. Kremlinul a respins luni o afirmaţie a Kievului potrivit căruia un înalt responsabil rus a avansat ideea unui potenţial acord de pace asupra Ucrainei cu responsabili europeni, relatează REUTERS, citează Agerpres.

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, a afirmat joi într-o declaraţie făcută televiziunilor publice din ţara sa, că Dmitri Kozak, şef adjunct al administraţiei prezidenţiale ruse, a avut întâlniri cu oficiali europeni în încercarea de a forţa Kievul să semneze ceea ce el a caracterizat drept un acord de pace nefavorabil Ucrainei.

Întrebat despre această afirmaţie a lui Danilov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a limitat să răspundă, spunând că este un „alt fake”.

Danilov declarase că Federaţia Rusă încearcă să impună divizarea Ucrainei conform scenariului „coreean” al unei reglementări paşnice.

„Ni se propune practic varianta coreeană, o aşa-numită „paralelă 38”. Ruşii vor inventa orice. Ştiu sigur că una dintre opţiunile pe care ni le vor oferi este un fel de paralelă 38', a afirmat responsabilul ucrainean, citat de Kanal 24. Ucraina nu va fi de acord cu un asemenea scenariu, a afirmat el.

Peninsula Coreea a fost divizată de-a lungul celei de-a 38-a paralele între Nord şi Sud, după Războiul din Coreea (1950-1953), căruia i s-a pus capăt printr-un acord de încetare a focului, dar care formal nu s-a încheiat.

În acelaşi timp, Peskov a declarat că noile livrări de blindate de infanterie şi alte arme către Kiev, anunţate săptămâna trecută de mai multe ţări occidentale, nu vor face decât să „prelungească suferinţele” ucrainenilor şi „nu vor schimba” echilibrul de forţe, potrivit AFP.

„Europa, NATO şi SUA au injectat deja zeci de miliarde de dolari în Ucraina şi în livrările de arme”, a spus Dmitri Peskov în cursul conferinţei de presă cotidiene de presă.

„În esenţă, aceste livrări nu pot şi nu vor schimba nimic. Aceste livrări nu pot decât să prelungească suferinţele poporului ucrainean”, a adăugat el.

Ucraina, care a repurtat mai multe succese pe câmpul de luptă de când forţele ruse au invadat ţara în februarie trecut, a cerut aliaţilor săi occidentali să-i trimită arme mai grele şi sisteme de apărare antiaeriană, în timp ce încearcă să încline în favoarea sa balanţa conflictului care durează de peste 10 luni.

Săptămâna trecută, SUA au anunţat un nou ajutor militar major pentru Ucraina, evaluat la peste 3 miliarde dolari, împreună cu 50 de blindate de infanterie de tipul Bradley şi zeci de alte vehicule blindate.

Berlinul, la rândul său, a declarat că intenţionează să trimită armatei ucrainene 40 de blindate „Marder”, blindate uşoare destinate transportului de trupe, în primul trimestru al anului 2023, precum şi o baterie de apărare antiaeriană Patriot.

Franţa, de asemenea, a indicat că va trimite un număr neprecizat de tancuri uşoare de luptă AMX-10 RC.

De la începutul ofensivei ruse împotriva Ucrainei în februarie 2022, ţările occidentale sprijină Kievul oferindu-i asistenţă financiară şi militară, în special prin livrarea de tunuri.

Autorităţile ucrainene cer în special tancuri grele capabile să fie folosite în fazele de asalt, dar aliaţii lor au refuzat până acum, de teama că ar putea provoca o escaladare a tensiunilor cu Moscova.

UPDATE 17:20. Prim-ministrul ucrainean Denis Șmîhal se așteaptă ca următorul pachet de sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei, care a declanșat un război pe scară largă împotriva Ucrainei, să conțină restricții împotriva industriei nucleare rusești.

Potrivit unui raport publicat pe Portalul Guvernului ucraienean, în timpul unei întâlniri la Kiev, premierul ucrainean și Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru „European Green Deal”, au discutat despre sustenabilitatea energetică a Ucrainei și despre reducerea influenței Rusiei asupra sectorului energetic al Uniunii Europene.

Șeful guvernului ucrainean a subliniat importanța de a continua să lucreze în mod activ pentru a sprijini Ucraina în patru domenii: demilitarizarea centralei nucleare din Zaporojie, livrările de echipamente electrice, posibilitățile de a importa energie electrică din UE și sancțiunile împotriva Rusiei.

„Ne așteptăm ca pachetul 10 să conțină restricții împotriva industriei nucleare din Rusia, în special a Rosatom. Agresorul ar trebui să fie pedepsit pentru atacurile asupra sectorului energetic al Ucrainei și pentru crimele împotriva mediului”, a declarat Șmîhal.

Părțile au abordat, de asemenea, problema reconstrucției postbelice a Ucrainei. Premierul ucrainean a menționat că reconstrucția ar trebui să se facă pe baza principiilor Green Deal. Potrivit lui Șmîhal, Ucraina are un potențial semnificativ în domeniul energiei alternative, ceea ce ar ajuta la renunțarea mai rapidă la resursele fosile rusești.


UPDATE 16:40. Ocupanții ruși au lansat un atac masiv de artilerie asupra satului Kurahivka din regiunea Donețk, a anunțat adjunctul șefului biroului prezidențial Kirilo Tymoshenko.

Obuzele au avariat case particulare și anexe. De asemenea, o mașină privată a luat foc. Doi civili au fost răniți, aceștia primind ajutor medical.



UPDATE 16:00. Marea Britanie ia în considerare furnizarea de tancuri către Ucraina pentru prima dată. Este vorba despre tancurile de luptă principale Challenger 2 ale armatei britanice. Potrivit postului de televiziune Sky News, care citează surse bine informate, discuțiile privind aprovizionarea Ucrainei cu tancuri britanice au loc „de câteva săptămâni”.

Aprovizionarea Ucrainei cu tancuri britanice ar încuraja alte state membre NATO să facă același lucru. În plus, această mișcare ar marca o creștere semnificativă a sprijinului occidental pentru Ucraina.

Potrivit unuia dintre interlocutorii canalului, Marea Britanie ar putea oferi în jur de 10 tancuri Challenger 2. Acest număr de tancuri nu va avea un impact semnificativ asupra cursului ostilităților, dar mișcarea ar sparge bariera care i-a împiedicat până acum pe aliați să ofere tancuri occidentale Ucrainei de teamă că ar fi percepută ca o escaladare excesivă.

Dacă Guvernul Rishi Sunak va lua o decizie finală, Marea Britanie va deveni prima țară care va preda tancuri Ucrainei.

Ministerul britanic al Apărării nu a confirmat și nici nu a infirmat planurile sale de a transfera tancuri în Ucraina.

Challenger 2 este în serviciul armatei britanice din 1994. Acesta cântărește 62,5 tone. Tancul este înarmat cu un tun cu țeavă de 120 mm și un tun cu lanț de 7,62 mm.

Grupul Challenger se află în Estonia ca parte a misiunii NATO în Europa de Est pentru a descuraja agresiunea rusă. Challenger 2 fusese folosit anterior în Bosnia și în timpul războiului din 2003 din Irak. Polonia a primit anul trecut 14 astfel de tancuri.


UPDATE 15:30. Un soldat lansator de grenade din regimentul 5 de asalt separat, Iuriy Sirotyuk, a comentat situația de lângă Bahmut.

„În această seară rușii au folosit muniții cu fosfor în direcția Bahmut, avioanele inamice lucrau. Acum, luptele grele continuă, inamicii ne atacă pozițiile înaintate. Așa-zisul armistițiu a fost folosit de invadatori pentru a-și strânge armele și a lansa o ofensivă cu o vigoare reînnoită. Rușii foloseau tactici de atac frontal de jumătate de an. La început au sperat în avantajul lor în materie de artilerie, vehicule blindate și forță de muncă, pe care nu le-au cruțat. Atacul frontal a eșuat, iar ei au început să încerce să folosească tactici aparent de succes”, a declarat Sirotyuk pentru Espresso.

Soldatul și-a amintit cum au reușit să captureze Lîsîciansk.

„Ocolirea orașului dinspre sud, tăind Lîsîcianskul de gruparea ucraineană. Armata ucraineană a trebuit să se retragă pentru a evita să fie încercuită. Acum inamicul folosește tactici similare pentru a ataca Bahmutul. Încercând să ocolească orașul dinspre nordul Donețkului prin Soledar și încercând să taie drumul Konstantinovka - Bahmut dinspre sud, încercând să treacă pe flancuri. Astăzi observăm o intensificare a ofensivei rusești de-a lungul întregii linii a Frontului de Est, iar astăzi luptele de pe frontul Bahmut s-au intensificat", a adăugat Sirotyuk.


UPDATE 14:55. Polonia va putea să transfere câteva tancuri Leopard către Ucraina. Varșovia are un total de peste 240 de astfel de vehicule de luptă.

Potrivit șefului Biroului de Politică Internațională al biroului prezidențial polonez, Jakub Kumoch, se discută participarea Poloniei la o „coaliție de țări” care dețin tancuri Leopard.

„Problema este în curs de analiză. Vorbim de un sprijin simbolic, câteva, o duzină de piese. Este o coaliție largă de țări”, a declarat Kumoch pentru postul de radio Zet.

El a remarcat, totuși, că Varșovia nu va face nimic de una singură.

„Cât de mult Leopard va furniza Polonia? Absolut nu toate. Să spui că Polonia va da câteva sute de bucăți este absurd. Crearea unei realități alternative”, spune șeful Biroului de Politică Internațională.

Polonia are peste 240 de tancuri Leopard - 137 de tancuri Leopard 2A4, 105 tancuri Leopard 2A5 și mai puțin de 10 tancuri Leopard 2PL.


UPDATE 14:10. Forțele ucrainene se află în faza de formare a condițiilor pentru o ofensivă în direcția Zaporojie și așteaptă îmbunătățirea condițiilor meteorologice în direcția Luhansk, scrie UNIAN cu referire la observatorul militar și politic Oleksandr Kovalenko, care a declarat într-un interviu acordat Iuliei Latînina, că procesul de pregătire a unei operațiuni de contraofensivă continuă, ceea ce ar putea dura câteva luni.

„Imediat după regiunea Herson din malul drept am avut următoarea întrebare - ce să facem în continuare? Ar trebui să mergem mai departe spre Luhansk? Condițiile pentru o contraofensivă există, chiar și în acest moment. Există însă mai mulți factori care împiedică realizarea acestei contraofensive. Printre acești factori se numără... condițiile meteorologice. Luhansk este un teren mlăștinos, este destul de problematic să avansezi pe vreme caldă. Așa că este mult mai bine să așteptăm”, a spus Kovalenko.

În opinia expertului, o avansare activă în direcția Zaporojie este, de asemenea, imposibilă în acest moment.

„Regiunea Zaporojie se află acum în starea de formare a unei contraofensive. În triunghiul în care se află Melitopol și Tokmak se acumulează acum o resursă mare de trupe de ocupație rusești, tocmai pentru a preveni această ofensivă. Dar este exact în avantajul Forțelor Armate ale Ucrainei să nu grăbească lucrurile, ci să distrugă sistematic resursa tehnică, umană, care este prezentă atât în raza de acțiune a artileriei cu țeavă, cât și a celei cu rachete, iar regiunea ocupată Zaporojie este bombardată până pe coasta Mării Azov", a explicat el.


UPDATE 13:43. Autoritățile ucrainene au făcut pași importanți pentru a pune în aplicare toate cele șapte reforme cerute de Comisia Europeană pentru aderarea la UE. Vicepremiera ucrainean pentru integrare europeană și euro-atlantică, Olga Stefanișîna, a declarat că, în ciuda războiului, autoritățile au reușit să adopte rapid măsurile legislative necesare, informează Polіtico.

Stefanișîna a reamintit că Ucraina a primit statutul de candidat la UE la 23 iunie 2022 și că, după șase luni de consultări cu toate părțile implicate în proces, Ucraina a reușit să găsească poziții echilibrate în ceea ce privește problemele cheie.

În primul rând, Rada Supremă a modificat procedura de selecție a judecătorilor Curții Constituționale prin introducerea unui consiliu de etică format din experți internaționali și ucraineni. O altă direcție a fost cea a resetării Consiliului Superior al Justiției și a Comisiei superioare de calificare a judecătorilor, realizată cu participarea experților delegați de partenerii internaționali.

După cum a subliniat Stefanișîna pentru această publicație, a fost numit și un nou șef al Procuraturii specializate Anticorupție, care a fost selectat pe bază de concurs. Iar procesul de selecție a noului director al Biroului Național Anticorupție a fost lansat în mod deschis și transparent de către o comisie formată din experți ucraineni și internaționali.

De asemenea, aceasta a subliniat îmbunătățirile aduse legislației privind combaterea spălării banilor și finalizarea unei strategii de reformare a sistemului ucrainean de aplicare a legii.

Mai mult, în noiembrie 2022, președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a lansat procesul de distrugere a sistemului oligarhic din Ucraina prin semnarea legii anti-oligarhice.

„Împreună cu partenerii noștri internaționali, împărtășim obiectivul de a distruge acest sistem, care de ani de zile a împiedicat dezvoltarea țării noastre și integrarea ei în comunitatea europeană", a scris vicepremiera.

Ea a adăugat că recomandările Comisiei Europene au dat un impuls reformei mass-media în Ucraina.

Stefanișîna a declarat că, în decembrie, Parlamentul a adoptat o lege cuprinzătoare privind mass-media, care aliniază legislația țării la directiva UE privind serviciile mass-media audiovizuale, împuternicește autoritatea independentă de reglementare a mass-media din Ucraina și respectă evaluările experților Consiliului Europei și ai Comisiei Europene.

„În cele din urmă, proiectul de lege privind minoritățile naționale a fost discutat cu reprezentanții acestor comunități și completat în conformitate cu recomandările experților Consiliului Europei. Această lege stabilește cadrul juridic al politicii de stat în ceea ce privește protecția și asigurarea drepturilor minorităților naționale”, a spus ea.

De asemenea, Stefanișîna a menționat că cabinetul de miniștri și Rada Supremă au intensificat activitatea de apropiere juridică în conformitate cu Acordul de asociere, care oferă baza pentru începerea procesului de integrare a Ucrainei pe piața internă a UE.

„Trebuie să începem să mergem înainte, dar acest lucru necesită același nivel de angajament din partea ambelor părți. Și, în acest sens, salutăm intenția Comisiei Europene, susținută de statele membre ale UE, de a furniza o actualizare a progreselor Ucrainei încă din această primăvară, deoarece un astfel de raport va fi crucial pentru a menține ritmul în procesul de integrare europeană”, a conchis Stefanișîna.


UPDATE 12:35. Potrivit OVA Zaporojie, în 8 ianuarie, rușii au bombardat infrastructura civilă din zona așezărilor Orihiv, Gulyaipole, Dorozhnyanka, Malinivka, Novoandriivka, Lugivske, Shcherbaki, Kamianske, Mali Shcherbaki, Stepove, Zaliznychne, Novodan Olhivkaske,, Charivne, Magdalinivka, Mala Tokmachka, Biloghirya, Plavni.

Autoritățile locale au primit 6 sesizări despre distrugerea caselor (apartamentelor) cetățenilor și a obiectelor de infrastructură ca urmare a bombardamentelor de către personalul militar rus.



UPDATE 12:05. În dimineața zilei de 9 ianuarie, bombardamentele periodice de artilerie la Vugledar și în vecinătatea Vodianîi, Precistivka și Bogoyavlenka au fost înregistrate în direcția Volnovasky.

„Nimeni nu a fost rănit”, a declarat șeful OVA Donețk, Dmytro Kyrylenko.

O persoană a fost rănită în direcția Horlivskiy și 3 case au fost avariate în Paraskoviivka din comunitatea Soledar.

Soledar a fost lovit de 10 ori în timpul zilei, iar magazinul a fost avariat. Împrejurimile comunității Ciasovoyarsk au fost, de asemenea, bombardate și nu au fost victime.

În direcția Lîsîciansk, în timpul zilei bombardamentele au avut loc în Siversk și Serebrianka din comunitatea Siversk, precum și în Torsk și Zarichny din comunitatea Lîmansk. Fără victime. Informațiile despre distrugeri se actualizează.

Trupele de ocupație ruse au ucis doi civili din regiunea Donețk și au rănit încă doi în lunile ianuarie și 8 decembrie.



UPDATE 10:45. Trupele ruse au bombardat Regiunea Herson, Regiunea Harkiv, Nikolaiv, Dnipropetrovsk, Donețk, Sumî și Zaporojie în cursul zilei de 8 ianuarie și în noaptea de 9 ianuarie.

Ocupanții au bombardat de 77 de ori teritoriul regiunii Herson. Așezările pașnice din regiune au fost atacate cu artilerie, lansatoare de rachete și mortiere. Herson a fost bombardat de 21 de ori de ruși, ei continuă să lovească cartierele rezidențiale ale orașului.

Obuzele inamice au lovit clădiri private și de apartamente. Pe 8 ianuarie, trei persoane au fost rănite de diferite grade de severitate în urma bombardamentelor, a raportat șeful OVA, Yaroslav Ianușevici.



UPDATE 10:25. Invadatorii ruși au lansat un atac cu rachete asupra unei piețe din satul Șevcenkove, regiunea Harkiv.

„O lovitură cu rachete (provizoriu cu SAM-uri S-300) a fost înregistrată asupra unei piețe locale din satul Șevcenkovo din localitatea Kupiansk”, a declarat președintele administrației militare regionale din Harkiv, Oleg Sinegubov, pe Telegram.

Lovitura cu rachete rusești asupra pieței din satul Șevcenkovo a rănit șapte civili.



UPDATE 10:00. În cursul zilei de 8 ianuarie, forțele de apărare au distrus 590 de ocupanți ruși și zeci de vehicule ale acestora. În total, în timpul războiului pe scară largă, Rusia a pierdut 111.760 de soldați în războiul împotriva Ucrainei.

Armata rusă suferă, de asemenea, pierderi de echipament:

  • tancuri - 3.080 (+11 față de ieri);
  • vehicule blindate de luptă - 6.147 (+17);
  • sisteme de artilerie - 2.069 (+4);
  • sisteme de rachete cu lansare multiplă - 434 (+3);
  • sisteme de apărare aeriană - 217;
  • aeronave - 285;
  • elicoptere - 275 (+3);
  • drone de nivel operațional-tactic - 1.856 (+7);
  • rachete de croazieră - 723;
  • nave/barci - 16;
  • autovehicule și autocisterne - 4.809 (+8);
  • echipamente speciale - 183.

UPDATE 09:31. În seara zilei de 8 ianuarie, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că ocupanții desfășoară o ofensivă în direcțiile Bahmut, Avdiivka și Lîman, încercând să îmbunătățească situația tactică în direcția Kupiansk.

De asemenea, se concentrează pe capturarea regiunii Donețk din cadrul frontierei administrative - până acum fără succes.

Ministra adjunctă a Apărării din Ucraina, Hanna Malyar, a raportat, de asemenea, că situația de pe câmpul de luptă din estul Ucrainei este dificilă.

În unele zone din regiunea Donețk, militarii ucraineni avansează, iar în alte zone avansează trupele de ocupație rusești, iar situația este deosebit de dificil în Soledar.


UPDATE 09:26. În seara zilei de 8 ianuarie, un copil a murit și alți doi au fost răniți în urma unui incendiu izbucnit într-un apartament de la un bloc înalt din orașul Nikopol, regiunea Dnipropetrovsk, potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență.

Serviciul de salvare a fost anunțat despre incendiul din apartament la ora 18:10. În 25 de minute, focul a fost localizat, iar în alte 18 minute - eliminat. Incendiul a distrus bunurile dintr-un apartament cu două camere pe o suprafață totală de 18 metri pătrați.

În apartamentul în care s-a produs incendiul se aflau doi părinți și trei copii care erau afară la sosirea pompierilor. Fata născută în 2019 era inconștientă. Salvatorii au resuscitat-o până la sosirea asistenței medicale de urgență. Copilul nu a putut fi salvat.

De asemenea, o fetiță născută în 2018 și un băiat născut în 2021 au fost răniți în incendiu și spitalizați, preliminar, din cauza intoxicației cu produse de ardere.


UPDATE 09:20. Gărzile de frontieră ucrainene de lângă Bahmut, regiunea Donețk, au capturat un bastion rusesc și și-au îmbunătățit poziția tactică. Potrivit polițiștilor de frontieră, noaptea trecută rușii au încercat să recupereze poziția pierdută, dar nu au reușit.

În cele din urmă, ocupanții au fost alungați. În lupte corp la corp, polițiștii de frontieră ucraineni au ucis 18 ruși, iar alți 24 au fost răniți.


UPDATE 09:00. Militarii ucraineni au respins mai multe atacuri ale ocupanților ruși în regiunile Luhansk și Donețk în cursul zilei de ieri, 8 ianuarie, și au distrus trei elicoptere inamice și trei drone, potrivit raportului de dimineață al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Astfel, armata ucraineană a doborât un elicopter rusesc de tip Ka-52, Mi-24 și Mi-8, precum și trei drone de recunoaștere de tip Orlan-10.

În cursul zilei, aviația Forțelor de Apărare a efectuat 17 lovituri asupra zonelor de concentrare a ocupanților, precum și trei lovituri asupra pozițiilor sistemelor de rachete antiaeriene ale inamicului. Lansatoarele de rachete și artileriștii ucraineni au lovit 7 zone de concentrare a forței de muncă și a echipamentelor militare inamice, precum și depozitul său de combustibil.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai,24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie,1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie, 24 noiembrie, 25 noiembrie, 26 noiembrie, 27 noiembrie, 28 noiembrie, 29 noiembrie, 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie, 3 decembrie, 4 decembrie, 5 decembrie, 6 decembrie, 7 decembrie, 8 decembrie, 9 decembrie, 10 decembrie, 11 decembrie,12 decembrie, 13 decembrie, 14 decembrie, 15 decembrie, 16 decembrie, 17 decembrie, 18 decembrie, 19 decembrie, 20 decembrie, 21 decembrie, 22 decembrie, 23 decembrie, 24 decembrie, 25 decembrie, 26 decembrie, 27 decembrie, 28 decembrie, 29 decembrie, 30 decembrie, 31 decembrie, 1 ianuarie 2023, 2 ianuarie, 3 ianuarie, 4 ianuarie, 5 ianuarie, 6 ianuarie, 7 ianuarie și 8 ianuarie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media