Mandatul de arest la domiciliu al ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon, prelungit cu încă 10 zile de Curtea de Apel

27 septembrie 2022, 16:30 Justiție 145
Igor Dodon înainte de examinarea sa în dosarul „Energocom”.  Sursa: Replica Media

Curtea de Apel Chișinău a prelungit cu încă 10 zile mandatul de arest la domiciliu al ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Astfel, fostul șef de stat va rămâne în arest la domiciliu până pe 21 octombrie.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au examinat marți, 27 septembrie, recursurile avocaților și a procurorilor pe marginea încheierii Judecătoriei Ciocana privind prelungirea cu 20 zile a arestului la domiciliu in privința acestuia.

Astfel, in urma examinării, recursul avocaților a fost respins și admis recursul procurorilor prin care măsura preventivă arestul la domiciliu in privința lui Dodon a fost prelungit pe un termen de 30 zile.

Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurorul general interimar Dumitru Robu.

Igor Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după ce în dimineața zilei de marți, 24 mai, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În aceeași zi a fost reținut și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu. Potrivit procurorilor, Merineanu a încercat să îngită o recipisă care confirmă tranzacții cu bunuri imobile în valoare de peste 700 de mii de euro.

Iar la 26 mai, magistrații Judecătoriei Ciocana au decis plasarea în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile a ex-președintelui Igor Dodon. În aceeași zi, Instanța a decis plasarea în arest în penitenciarul nr. 13 a lui Petru Merineanu.

La 21 iunie, a fost dispusă măsura cu privire la prelungirea arestului preventiv pentru cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu.

Fostul șef de stat Igor Dodon a declarat că dosarul său a fost intentat la indicația actualei președinte a țării, Maia Sandu, cu scopul de a „neutraliza opoziția”.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media