Peste jumătate de milion de lei - contravaloarea mașinii folosite pentru contrabanda cu 150.000 țigări, depistate la Leușeni, încasat în bugetul statului

5 octombrie 2022, 09:42 Justiție 126
PCCOCS, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.  Sursa: Replica Media

Procurorii PCCOCS au obținut dispunerea încasării în beneficiul statului a contravalorii mijlocului de transport, folosit pentru contrabanda cu cele 150.000 țigări, depistate la Leușeni, în octombrie 2021.

„Valoarea mijlocului de transport este de peste 655.000 lei”, menționează Procuratura.

Hotărârea a fost pronunțată de Curtea de Apel Chișinău și este definitivă și executorie.

Amintim că, în decembrie 2021, PCCOCS a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a unui șofer de tir, care în octombrie 2021 a tăinuit în rezervoarele autocamionului pe care-l conducea la ieșirea din țară, prin Leușeni, peste 150.000 de țigarete.

Potrivit declarațiilor acestuia, investiția pe care o făcuse pentru cumpărarea țigaretelor cu filtru, pe care intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene era de circa 300.000 lei, iar ascunzișurile din cele două rezervoare le confecționase artizanal (astfel încât doar aproximativ 20% din spațiu putea fi umplut cu combustibil).

Potrivit legii, contrabanda cu mărfuri accizate comisă în circumstanțele acestei cauze penale, se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media