Vaccinarea împotriva gripei sezoniere va începe curând: R. Moldova a achiziționat peste 200 de mii de doze de vaccin antigripal

19 octombrie 2022, 09:11 Sănătate 113
Vaccin.  Sursa: Ministerul Sănătății

În R. Moldova au fost livrate 218 mii de doze de vaccin antigripal, dintre care un lot de 188.000 de doze a fost procurat din sursele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, iar alt lot, de 30.000 de doze, a fost donat Republicii Moldova de The Task Force for Global Health, în baza acordului semnat între Ministerul Sănătății și organizația respectivă, anunță ministerul de resort.

Compoziția vaccinului corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru emisfera de nord, sezonul 2022-2023.

Potrivit Ministerului Sănătății, ambele loturi recepționate sunt stocate la Depozitul național de vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Dozele de vaccin urmează să fie distribuite centrelor de sănătate publică, iar ulterior instituțiilor medico-sanitare publice din țară, pentru imunizarea copiilor și adulților din grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire, dar și a contingentelor profesionale. Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va fi inițiată în curând.

Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. La fel ca în sezonul gripal precedent este recomandată vaccinarea concomitentă împotriva gripei și a infecției COVID-19.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media