La Parlament va avea loc o nouă rundă de audieri privind exploatarea resurselor minerale utile

19 septembrie 2022, 10:10 Mediu 92
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Comisia mediu și dezvoltare regională organizează o nouă rundă de audieri publice privind acțiunile care vor fi întreprinse de instituțiile de resort pentru implementarea Raportului privind exploatarea resurselor minerale utile. Evenimentul va avea loc miercuri, 21 septembrie, la ora 09:00, în sala Europa din incinta Parlamentului Republicii Moldova.

Comisia anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului, constituită în luna noiembrie a anului trecut, a prezentat raportul de activitate în luna iulie.

Documentul conține constatări și recomandări către instituțiile statului.

Printre acestea, Guvernul trebuie să asigure elaborarea și aprobarea actelor normative necesare conform recomandărilor, iar Procuratura Generală să prezinte Parlamentului raportul privind investigațiile efectuate.

Potrivit unui raport al Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului, acțiunile ilegale în procesul de exploatare a substanțelor minerale utile au adus la prejudicii în valoare de circa 850 de milioane de lei.

Prejudiciul reparat este de doar 1,2 milioane lei sau 0,14 % din suma totală, însă nimeni nu a fost atras la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunilor legate de gestionarea frauduloasă a resurselor minerale utile.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media