Procurorii au trimis în judecată cinci moldoveni și patru ucraineni, bănuiți că ar fi introdus în R. Moldova droguri de circa 3 milioane de lei

23 septembrie 2022, 09:57 Justiție 58
Dosar de trafic de droguri.  Sursa: capturi video

Nouă membri ai unui grup infracțional, între care cinci cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Ucrainei, vor fi judecați pentru contrabandă de droguri. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță vineri, 23 septembrie, că a trimis în instanță dosarul în care cei opt sunt cercetați penal pentru introducerea în Republica Moldova a peste 10 kilograme de droguri, care pe piața neagră valorează circa 3 000 000 lei.

Suspecții au fost documentați începând din luna aprilie de către angajații Direcției antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații și Direcției Generale Urmărire Penală din cadrul Poliției, sub conducerera procurorilor PCCOCS.

Inițial au fost reținute opt persoane, dintre care doi bărbați și o femeie din Ucraina, ultima fiind depistată la sfârșitul lunii mai, la punctul de trecere a frontierei din Palanca, în timp ce transporta circa 1,4 kg de droguri de tip PVP (cunoscut ca „sare”).

Ulterior, a mai fost reținută o femeie din Ucraina, în timp ce traversa hotarul spre Moldova, cu droguri.

În urma percheziționării membrilor grupului, oamenii legii au ridicat de la aceștia, pe lângă PVP, marijuana, mefedronă și amfetamină, care erau comercializate prin internet pe teritoriul Republicii Moldova.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, persoanele reținute au fost plasate în arest preventiv, iar acum dosarul penal a fost trimis în judecată, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Totodată, după anunțarea reținerii acestora, la mijlocul lunii iunie a anului curent, autoritatea de investigație a pus în aplicare un mandat de căutare internațională în privința a doi capi ai grupării – un cetățean al Moldovei și o persoană din străinătate – care dirijau activitatea grupului de la distanță.

Potrivit legii, traficul de droguri comis în cadrul unui grup criminal organizat se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media