Ședința Cabinetului de miniștri se va desfășura astăzi, la Cahul

23 septembrie 2022, 09:39 Societate 61
cabinetul de miniștri ai Guvernului Gavrilița.  Sursa: Replica Media

Ședința Cabinetului de miniștri se va desfășura astăzi, 23 septembrie, în orașul Cahul. Pe ordinea de zi sunt incluse 16 subiecte, inclusiv decizii de importanță majoră pentru locuitorii din sudul Republicii Moldova. De asemenea, Cabinetul de miniștri va mai aproba Raportul semianual privind executarea bugetului public național și a componentelor acestuia pentru anul 2022, dar și Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.

Membrii Guvernului vor examina câteva proiecte de legi care prevăd transmiterea unor clădiri din orașul Cahul în gestiunea autorităților publice locale, dar se vor expune și asupra edificării la Cahul a unui monument în memoria victimelor deportărilor staliniste și a bustului poetului Andrei Ciurunga.

Pe agenda ședinței este inclus și proiectul hotărârii de guvern privind acordarea suportului financiar unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat, precum și Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului social.

De asemenea, Cabinetul de miniștri va mai aproba Raportul semianual privind executarea bugetului public național și a componentelor acestuia pentru anul 2022, dar și Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.

Imediat după ședință, prim-ministra Natalia Gavrilița va participa la ceremonia de inaugurare a maternității renovate din cadrul Spitalului raional Cahul, unde va fi făcută și o donație de echipament modern, oferit de Guvernul SUA și UNFPA.

Ulterior, șefa Executivului va vizita Subzona Economică Liberă și Incubatorul de Afaceri din orașul Cahul.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media