FOTO/ Postul vamal Lipcani: Un moldovean a ascuns în microbuz peste 31.000 de țigări și a încercat să le scoată ilegal din țară pentru a le vinde pe piața neagră din UE

8 octombrie 2022, 12:59 Justiție 136
contrabandă cu țigări .  Sursa: customs.gov.md

Un moldovean, în vârstă de 27 de ani, care transporta colete, a încercat să scoată ilegal din țară 31.760 de țigarete (de diferite mărci), ce urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană. Descoperirea a avut loc la postul vamal Lipcani (PVFI).

Potrivit Serviciului Vamal, ofițerii Echipelor Mobile de comun cu Secția Activități Investigative ale Serviciului Vamal, acționând în baza informației operative deținute, au supus controlului vamal un microbuz de model „Volkswagen Crafter” care intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova, prin postul vamal Lipcani (PVFI).

Șoferul mijlocului de transport fiind un conațional, în vârstă de 27 de ani, care transporta colete neînsoțite, a menționat că nu are nimic de declarat.

Astfel, în rezultatul efectuării controlului fizic total al unității de transport, în pereții laterali al microbuzului au fost stabilite ascunzișuri în care au fost depistate 31.760 țigarete (de diferite mărci), care aparțineau șoferului mijlocului de transport.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit articolului 4397 Cod Contravențional al RM, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată și gratuită a bunurilor în proprietatea statului.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media