Consiliul Federației Ruse a aprobat anexarea a patru regiuni parțial ocupate din Ucraina

4 octombrie 2022, 10:51 Rusia 151
Consiliul Federației Ruse.  Sursa: RBK

După Duma de Stat, Consiliul Federației ruse a ratificat patru „tratate” privind aderarea la Rusia a teritoriilor parțial ocupate ale regiunilor Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson din Ucraina. Decizia a fost luată în unanimitate, transmite BBC.

Duma de Stat a aprobat cu o zi înainte anexarea teritoriilor ucrainene, iar duminică a fost făcută la o ședință de urgență a Curții Constituționale a Rusiei.


Acordurile cu liderii numiți de ruși ai teritoriilor ocupate ale Ucrainei au fost semnate pe 30 septembrie pe baza rezultatelor „referendumurilor” organizate de Rusia. Asupra acestora, conform declarațiilor autorităților ruse, majoritatea locuitorilor au votat pentru aderarea la Rusia.

Țările occidentale au declarat imediat că nu vor recunoaște rezultatele „referendumurilor” și acțiunile ulterioare ale Rusiei de a anexa teritoriile în care au fost ținute, în timp ce Kievul a subliniat că acest lucru nu va afecta încercările de eliberare a acestora. Doar Coreea de Nord a susținut rezultatele „referendumurilor” din teritoriile ocupate ale Ucrainei, scrie meduza.io, fiind singura țară care a recunoscut acțiunile ilegale ale autorităților ruse.

În momentul de față, niciuna dintre regiunile anexate nu este controlată complet de trupele rusești.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media