Oameni blocați în ascensoare, incendii și un accident rutier - Salvatorii au intervenit în 21 de situații de risc în timpul deconectării masive de energie electrică

23 noiembrie 2022, 18:37 Societate 249
Deblocarea unei persoane dintr-un ascensor rămas fără curent electric.  Sursa: IGSU

Angajații Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au realizat, în timpul deconectării masive a energiei electrice înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova în după amiaza zilei de 23 noiembrie, 21 de misiuni de salvare. Majoritatea intervențiilor au presupus deblocarea persoanelor blocate în ascensoare, printre care și doi copii.

Angajații IGSU au efectuat 12 intervenții de deblocarea a oamenilor din ascensoare, printre care se aflau și doi copii.

De asemenea, pompierii au intervenit în lichidarea a șapte incendii, dar și descarcerarea unei persoane dintr-un accident de circulație.

De intervenția echipelor IGSU a fost nevoie pentru deblocarea dintr-un apartament a unei minore în vârstă de 7 ani din strada Decebal din municipiul Ungheni.

În condițiile lipsei masive de curent electric, IGSU și-a continuat activitatea neîntrerupt reușind să ajungă la toate solicitările cetățenilor. Subdiviziunile IGSU au fost conectate la surse alternative de energie fără de a-și întrerupe activitatea.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media