Rusia reînvie marca Moskvici la fosta fabrică Renault din Moscova, care a fost naționalizată

24 noiembrie 2022, 09:17 Auto 432
Moskvici.  Sursa: atomarket.ro

Producția a fost reluată la fosta fabrică Renault din Rusia, care s-a închis după invazia Ucrainei și a fost preluată ulterior de guvern. Acum, uzina de automobile Moskvici din Moscova a început asamblarea în serie a crossover-ului Moskvici 3 cu motor pe benzină, informează Interfax.ru.

Producătorul rus de automobile a anunțat că primele mașini vor fi puse în vânzare luna viitoare, după ce marca Moskvich din epoca sovietică a fost reînviată, însă cu designul mașinii actualizat.

Potrivit Ministerului rus al Industriei și Comerțului, Moskvici va începe să producă și mașini electrice până la sfârșitul anului. Oficialii uzinei Moskvici au anunțat că speră să producă aproximativ 600 de mașini în 2022, inclusiv 200 de vehicule electrice. În 2023, producția ar putea ajunge la 50.000 de mașini.

„Prioritatea fabricii Moskvici va fi producția de mașini electrice pe platforma proprie cu o creștere treptată a nivelului de localizare a componentelor auto”, a transmis ministerul rus al industriei și comerțului. Autoritățile locale au precizat că reluarea producției la scară largă la fabrica Moskvici din Moscova va oferi locuri de muncă pentru aproximativ 40.000 de oameni.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media