VIDEO/ Iurie Roșca are interdicție de intrare în România pentru trei ani: „Revin acasă. Trăiască neamul românesc”

14 august 2021, 13:32 Politică 702
Iurie Roșca.  Sursa: Iurie Roșca/Facebook

Fostul politician Iurie Roșca tocmai a aflat că are interdicție de a intra în România pentru următorii trei ani. Anunțul a fost făcut de politician astăzi, 14 august, după ce a fost întors din drum la vama Albița.

„Calitatea closetului și a fluidizării transportului și a călătorilor spre România la vama Albița este floare la ureche pe lângă noutatea pe care am auzit-o: am interdicție de intrare în România pentru trei ani de zile, începând cu septembrie 2020. Motivele - băieții nu sunt obligați să mi le raporteze. Așa că, revin acasă. Doamne ajută, trăiască neamul românesc”, a declarat Iurie Roșca într-un mesaj video, publicat pe canalul său de Telegram.


Menționăm că în ultimii ani fostul lider creștin-democrat s-a apropiat de Aleksandr Dughin, un activ analist politic și strategist devenit cunoscut pentru viziunile sale radicale. Dughin are relații apropiate cu decidenți din Kremlin și Serviciile speciale militare ruse (GRU), fiind fruntaș al Partidului Național Bolșevic, Frontul Național Bolșevic și Partidul Eurasiatic, scrie Deschide.md.

Iurie Roșca a tradus în română două cărți a lui Dughin și l-a însoțit în câteva vizite în România, dar și în alte țări, unde acesta și-a prezentat cărțile despre „a patra teorie politică” și „teoria lumii multipolare”.

În ultima perioadă acesta a negat de mai multe ori pandemia de COVID-19 și s-a manifestat împotriva măsurilor de restricții pentru prevenirea infectărilor, dar și împotriva vaccinării. De asemenea, acesta este un promotor al teoriei potrivit căreia pandemia ar fi fost provocată de „globaliștii sataniști” precum miliardarul american Bill Gates, care ar intenționa să chipizeze populația de pe glob.

Chiar dacă se declară un adept al identității românești, Roșca este considerat trădător al unionismului, după ce pe 4 aprilie 2005, 11 deputaţi ai Partidului Popular Creştin Democrat, condus la acea vreme de Roşca, au votat pentru alegerea candidatului comunist Vladimir Voronin în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, iar Roșca a devenit vicepreşedinte al Parlamentului.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media