VIDEO/ Igor Dodon și avocații săi, prezenți la Judecătoria Ciocana, unde se examinează demersul de prelungire a arestului la domiciliu pentru fostul șef de stat, înaintat de procurorii anticorupție

18 august 2022, 11:03 Justiție 291
Igor Dodon, alături de avocatul său.  Sursa: Replica Media

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu avocații săi s-au prezentat joi, 18 august, din nou la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, unde urmează a fi examinat demersul procurorilor anticorupție privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile. Ședința de judecată a început la ora 10:00.

Procurorii anticorupție au înaintat demersul de prelungire a măsurii preventive din cauza că „în continuare, există riscul împiedicării bunei desfășurări a urmăririi penale, riscului distrugerii probelor și influențării martorilor prin determinarea unor persoane de a da declarații mincinoase și riscul eschivării de la răspundere penală”.

Amintim că la 29 iulie, Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților lui Igor Dodon, care au cerut eliberarea fostului șef de stat din arest la domiciliu, și i-a prelungit mandatul de arest cu încă 30 de zile.

Deși Igor Dodon s-a plâns că procurorii au solicitat instanței ca să-i interzică să mai comunice cu presa, acuzatorul de stat a precizat că învinuitul nu are nicio interdicție de a discuta cu reprezentanții presei, adăugând că fostul șef de stat minte când insinuează că i se interzice de a oferi interviuri jurnaliștilor.

În prezent, Igor Dodon se află în arest la domiciliu, iar cumnatul acestuia, Petru Merineanu, își petrece mandatul de arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.

Fostul șef de stat Igor Dodon a declarat de mai multe ori că dosarul său a fost intentat la indicația actualei președinte a țării, Maia Sandu, cu scopul de a „neutraliza opoziția”.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media