Instanța a respins cererea Cancelariei de Stat de suspendare a dispoziției privind majorarea călătoriei cu transportul public. Ciumac: Oficiul analizează oportunitatea contestării acestui act

8 august 2022, 16:01 Societate 77
stradă, stație, oameni, primăvara, troleibuz.  Sursa: Replica Media

Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a respins, fiind declarată neîntemeiată, cererea Oficiului Teritorial Chișinău a Cancelariei de Stat, împotriva municipalității în partea suspendării actelor administrative cu privire la majorarea tarifului la transportul public. Un anunț în acest sens a fost făcut de edilul Ion Ceban care a acuzat, din nou, guvernarea de ingerință în treburile APL-urilor.

„Judecătoria Rîșcani a decis, după un ping pong a cazului cu privire la stabilirea tarifelor de călătorie în transportul public din Chișinău, de la o instanță la alta a fost aruncat acest caz și mulțumesc organelor de drept că au fost corecți în luarea deciziei.

(...) Nu încetez să spun că tot ce fac cei de la guvernare în adresa Primăriei Chișinău, este ardoarea cu care își doresc să capete puterea în capitală. În acest sens și concret în acest caz a fost o ingerință în treburile Administrației Publice Locale creând un precedent grav pentru toate primăriile. În alte cazuri, cei de la guvernare azi fac tot posibilul să blocheze anumite proiecte cum este cazul reparației curente a Parcului Catedralei, la acest subiect voi reveni mai târziu, sper să ajungem la un numitor comun, dar și alte proiecte care sunt contestate”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

În context, Ion Ciumac, șeful Oficiului din cadrul Guvernului, a confirmat hotărârea primei instanțe, menționând că Oficiul Teritorial Chișinău a Cancelariei de Stat examinează actualmente decizia Judecătoriei Rîșcani și analizează depunerea unei eventuale contestații la Curtea de Apel.

„Instanța de judecată la data de 26 iulie a primit în procedură și a stabilit data primei ședințe de judecată și peste două zile, adică la 28 iulie, a emis o încheiere prin care a respins cerința privind suspendarea executării actului administrativ contestat, care în termen de 5 zile poate fi contestat la Curtea de Apel. La moment Oficiul examinează oportunitatea contestării acestui act”, ne-a precizat funcționarul.

Prima ședință de judecată, unde va fi examinată anularea actului administrativ urmează să aibă loc la data de 9 noiembrie 2022, cu începere la ora 11:30.


Amintim că, la 27 iunie oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat a sesizat instanța de judecată și a solicitat suspendarea și anularea Deciziei Primăriei cu privire la majorarea tarifului la transportul public municipal.

De la 1 iulie, în Chișinău călătoria cu troleibuzul, autobuzul și microbuzul este de 6 lei, iar către satele, comunele și orașele din componența municipiului Chișinău, deplasarea este mai scumpă cu 40 de bani per kilometru, în funcție de trasee și kilometraj.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media