Au cerut 100 de euro unui bărbat pentru a nu-l documenta pentru încălcarea restricțiilor anti-COVID-19: Doi angajați ai IP Rîșcani, condamnați pentru corupție

8 august 2022, 14:07 Justiție 137
Polițiști în vestă, Alertă cu Bombă Chișinău.  Sursa: Replica Media

Doi inspectori de sector din cadrul Inspectoratului de Politie Râșcani municipiul Chișinău au fost condamnați la 5 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semi-închis, pentru săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă, însă executarea pedepsei cu închisoarea a fost suspendată condiționat pe un termen de probă de 2 ani.

Concomitent, în privința celor doi polițiști a fost aplicată și o pedeapsă cu amendă, în mărime de 300 de mii de lei pentru fiecare, precum și pedeapsa complementară sub formă de privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 7 ani.

Potrivit actului de învinuire și a probelor administrate de procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, s-a stabilit că cei doi angajați ai poliției, la 20 mai 2020, profitând de restricțiile impuse pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în legătura cu starea de urgență declarată pentru perioada 16 mai - 30 iunie 2020, potrivit căreia se interzicea aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane, au pretins de la un bărbat care a încălcat această restricție, mijloace bănești în sumă de 100 euro pentru a nu-i întocmi proces verbal contravențional și a nu-l atrage la răspundere pentru fapta comisă.

În vederea asigurării executării sentinței, instanța de judecată la pronunțarea deciziei a dispus aplicarea măsurilor preventive sub formă de obligare de a nu părăsi țara până la rămânerea definitivă a sentinței de condamnare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media