Fotbal pe plajă: Moldova va lupta pentru un loc la Jocurile Mondiale

8 august 2022, 15:31 Sport 112
Naționala Moldovei.  Sursa: fmf.md

O nouă provocare pentru naționala de fotbal pe plajă a Moldovei. La scurt timp după ce a devenit campioană europeană în Divizia B și a promovat în elita europeană, dar și s-a calificat la Jocurile Europene 2023, echipa noastră va lupta pentru un loc și la Jocurile Mondiale pe plajă de anul viitor.

Luni, 8 august, la sediul Federației Internaționale de Fotbal pe Plajă (BSWW) a avut loc tragerea la sorți a etapei preliminare europene. În calificări vor participa 13 naționale care au fost împărțite într-o grupă de patru și trei grupe a câte trei echipe:

Grupa A: Italia, Franța, Norvegia
Grupa B: Portugalia, Germania, Moldova
Grupa C: Elveția, Ucraina, Azerbaidjan
Grupa D: Spania, Turcia, Cehia, Suedia

Primele două clasate din fiecare grupă vor accede în faza play-off.

Turneul de calificare se va disputa în Catania, Italia, în perioada 29 august - 4 septembrie. Din zona europeană la Jocurile Mondiale pe plajă, care vor fi găzduite de Bali, se vor califica cele mai bune 5 selecționate.

Prima ediție a Jocurilor Mondiale pe plajă a avut loc în Qatar în 2019. Brazilia a câștigat turneul de fotbal pe plajă, după victoria cu 9-3 în finala cu Rusia.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media