DOC/ Aproape 363 km de drum național și 100 km de drum local, în proces de reabilitare. Care este procentul de executare a lucrărilor

4 august 2022, 14:31 Auto 146
Drumuri/ASD.  Sursa: www.asd.md

Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a publicat astăzi, 4 august, raportul cu privire la progresul lucrărilor ce prevăd reabilitarea, construcția și reparația drumurilor publice naționale și locale în scopul desfășurării traficului rutier în condiții de siguranță, fluență și continuitate.

Astfel, conform Proiectului din Sectorul Drumurilor și Proiectului „Reabilitarea Drumurilor Locale”, finanțate de BERD, BEI, Comisia Europeană și Banca Mondială, în prezent se desfășoară lucrări pe aproape 363 km de drum național și aproape 100 de km de drum local.

Amintim că Republica Moldova va beneficia de un împrumut de 150 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiții (BEI). Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea drumurilor din țara noastră, urmare a ratificării contractului de finanțare.

Mijloacele financiare acordate de Banca Europeană de Investiții vor fi valorificate pentru implementarea proiectului „Moldova Drumuri IV”, și anume pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea a trei sectoare de drum. De asemenea, urmează să fie elaborat studiul de fezabilitate și documentația de proiect pentru alte nouă sectoare de drum.

Creditul de 150 de milioane de euro, acordat de BEI, reprezintă jumătate din suma necesară pentru finanțarea proiectului „Moldova drumuri IV”. În context, autoritățile Republicii Moldova vor negocia și cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Concomitent, contractul de finanțare presupune și un grant în valoare de 10 milioane de euro, acordat din sursele Programului „Emerging Advisory and Technical Assistance Facility for Eastern Partnership Investment in Connectivity”.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media