PSRM reacționează la descinderile de la domiciliul contabilei de partid: „Toate acuzațiile sunt o bulă de săpun care inevitabil se va sparge”

20 august 2022, 11:20 Politică 287
PSRM.  Sursa: Replica Media

Partidul Socialiștilor condamnă perchezițiile demarate de procurori în dimineața zilei de 20 august la domiciliul contabilei partidului, pe care le califică drept „metode murdare utilizate de guvernare împotriva opoziției”. Într-un comunicat de presă, reprezentanții PSRM insistă că partidul a respectat legea întotdeauna și spun că vor dovedi că acuzațiile împotriva femeii au fost fabricate.

Toate acuzațiile guvernării PAS și ale procurorilor controlați de aceasta sunt o bulă de săpun care inevitabil se va sparge. PSRM întotdeauna a respectat legea și a susținut reformele menite să consolideze statul de drept. În conformitate cu legea, PSRM a reflectat corect și în termeni activitatea sa în rapoartele prezentare la CEC”, se arată în comunicatul PSRM, emis la scurt timp după anunțul Procuraturii despre demararea perchezițiilor.

Reprezentanții partidului spun că vor dovedi că acuzația împotriva contabilei formațiunii a fost fabricată și că „face parte din șirul de acțiuni de capturare a statului”

„Vom oferi protecție juridică competentă și cuprinzătoare în instanțele naționale și internaționale. PSRM condamnă cu fermitatea acțiunile abuzive ale guvernării împotriva opoziției. Actualii acuzatori vor trebui să răspundă pentru atacurile lor murdare, în strictă conformitate cu legea”, se mai spune în comunicat.

Procurorii anticorupție au descins în dimineața de 20 august cu percheziții la domiciliul contabilei PSRM. Potrivit procurorilor, este învinuită de complicitate împreuna cu fostul şef de stat și alte persoane de acceptarea finanțării partidului politic PSRM din partea grupului criminal creat și condus de oligarhul fugar Plahotniuc Vladimir.

Plus, aceasta este bănuită de falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a partidului politic „PSRM” pentru anii 2018 și 2019, de falsificarea documentelor oficiale de către două sau mai multe persoane şi spălarea de bani de către un grup criminal organizat.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media