Un turc de 41 de ani a fost reținut pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei. Ce le-a spus oamenilor legii

19 august 2022, 09:38 Societate 123
Cetățean turc, reținut pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.  Sursa: IGPF

Un cetățean turc a fost reținut de polițiștii de frontieră joi, 18 august 2022, în apropiere de satul Criva, la doar 300 de metri de linia frontierei moldo-ucrainene. Bărbatul, care nu deținea acte permisive pentru a trece granița, a mărturisit oamenilor legii că intenționa să ajungă în unul din statele europene pentru a primi statut de refugiat.

Polițiștii de frontieră din Sectorul Criva au fost alertați de prezența unui străin în zona de frontieră și a îndreptat o patrulă în zonă care a monitorizat acțiunile acestuia, după care l-a reținut.

Bărbatul se deplasa, pe jos, spre frontiera cu Ucraina, prin ocolirea punctului de trecere a frontierei Criva-Mămăliga.

Bărbatul purta cu sine un rucsac cu produse alimentare, haine de schimb și alte obiecte de uz personal. Deoarece bărbatul nu a putut să-și justifice prezenţa în zonă, a fost condus la sediul subdiviziunii pentru verificări suplimentare.

Ca urmare, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean turc, în vârstă de 41 de ani. La audieri, el a declarat că intenționa să traverseze clandestin frontiera în Ucraina, din motiv că anterior i-a fost refuzată trecere legală prin PTF Criva-Mamaliga. Acesta nu deținea acte permisive, însă își dorea mult să ajungă în unul din statele europene pentru a primi statut de refugiat.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările sub toate aspectele, ca la final să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media