„Având în vedere că demersul procurorilor anticorupție a fost admis parțial, procurorii vor contesta cu recurs încheierea primei instanțe, insistând pe aplicarea unui termen de 30 zile de arest preventiv”, a declarat pentru Replica Media procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.
Igor Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după ce în dimineața zilei de marți, 24 mai, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.
În aceeași zi a fost reținut și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu. Potrivit procurorilor, Merineanu a încercat să îngită o recipisă care confirmă tranzacții cu bunuri imobile în valoare de peste 700 de mii de euro.
Iar la 26 mai, magistrații Judecătoriei Ciocana au decis plasarea în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile a ex-președintelui Igor Dodon. În aceeași zi, Instanța a decis plasarea în arest în penitenciarul nr. 13 a lui Petru Merineanu.
La 21 iunie, a fost dispusă măsura cu privire la prelungirea arestului preventiv pentru cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu.
Fostul șef de stat Igor Dodon a declarat că dosarul său a fost intentat la indicația actualei președinte a țării, Maia Sandu, cu scopul de a „neutraliza opoziția”.
