Cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu, în arest pentru încă 20 de zile. Procurorii vor contesta decizia instanței

1 august 2022, 17:56 Justiție 138
Petru Merineanu.  Sursa: Petru Merineanu/ Facebook

Cumnatul şi complicele fostului șef de stat Igor Dodon în dosarul de îmbogăţire ilicită, Petru Merineanu, rămâne în arest pentru încă 20 de zile în Penitenciarul nr.13, urmare a deciziei de astăzi, 1 august, a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

„Având în vedere că demersul procurorilor anticorupție a fost admis parțial, procurorii vor contesta cu recurs încheierea primei instanțe, insistând pe aplicarea unui termen de 30 zile de arest preventiv”, a declarat pentru Replica Media procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Igor Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după ce în dimineața zilei de marți, 24 mai, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În aceeași zi a fost reținut și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu. Potrivit procurorilor, Merineanu a încercat să îngită o recipisă care confirmă tranzacții cu bunuri imobile în valoare de peste 700 de mii de euro.

Iar la 26 mai, magistrații Judecătoriei Ciocana au decis plasarea în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile a ex-președintelui Igor Dodon. În aceeași zi, Instanța a decis plasarea în arest în penitenciarul nr. 13 a lui Petru Merineanu.

La 21 iunie, a fost dispusă măsura cu privire la prelungirea arestului preventiv pentru cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu.

Fostul șef de stat Igor Dodon a declarat că dosarul său a fost intentat la indicația actualei președinte a țării, Maia Sandu, cu scopul de a „neutraliza opoziția”.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media