VIDEO/ Ședința Executivului: Guvernul a aprobat demisia Dinei Gașco din funcția de directoare adjuntă a AGEPI

3 august 2022, 14:54 Politică 72
Natalia Gavrilița, ședința Guvernului.  Sursa: Replica Media

Membrii cabinetului de miniștri s-au întrunit în ședință. 15 proiecte de hotărâre au fost examinate și adoptate, între care programul pentru susținerea populației de etnie romă din Republica Moldova pentru anii 2022 - 2025, semnarea Acordului de Grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical, dar și aprobarea Regulamentului cu privire la modul de demolare a construcțiilor neautorizate și de defrișare a arborilor și arbuștilor.

UPDATE 15:56. Ședința Guvernului s-a încheiat.

UPDATE 15:56. Legea nr. 119/2004 cu privire la produsele de uz fitosanitar și la fertilizanți a fost modificată de Guvern. Detalii AICI.

UPDATE 15:55. Guvernul a aprobat instituirea Comisiei Centrale de Rechiziții.


UPDATE 15:53. Guvernul a anulat înscrierea protocolară nr. 15 „Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de demolare a construcțiilor neautorizate și de defrișare a arborilor și arbuștilor (număr unic 457/MJ/2021)” din procesul-verbal nr. 21 al ședinței Guvernului din 1 iunie 2022 și a aprobat Regulamentul cu privire la modul de demolare a construcțiilor neautorizate și de defrișare a arborilor și arbuștilor. Detalii AICI și AICI.

UPDATE 15:46. Hotărârea Guvernului nr. 133/2019 cu privire la organizarea și funcționarea Autorității Aeronautice Civile a fost modificată, astăzi, de cabinetul de miniștri. Proiectul presupune completarea Regulamentului cu privire la organizarea şi funcționarea Autorității Aeronautice Civile cu prevederi ce stabilesc pentru AAC competențe pe domeniul reglementării activității organelor de coordonare a operațiilor de căutare-salvare, precum și supravegherea conformării domeniului căutare-salvare. Totodată, proiectul este elaborat în contextul realizării obiectivului stabilit la punctul 16 „Pace, justiție și instituții puternice” al Agendei 2030 a ONU, care prevede „dezvoltarea instituțiilor eficiente, transparente și responsabile la toate nivelurile” pentru „asigurarea unui proces de luare a deciziilor sensibil la necesități, inclusiv, participativ și reprezentativ la toate nivelurile”.

Modificarea propusă va spori capacitatea instituțională a AAC în vederea realizării misiunii, funcțiilor de bază și atribuțiilor principale ale autorității administrative de implementare şi realizare a politicilor în domeniul aviaţiei civile, luând în considerare: - experiența de funcționare acumulată de AAC timp de mai bine de 9 ani; - performanțele atinse la nivel mondial în domeniul organizării activității autorităților aeronautice, recomandate de Organizația Aviației Civile Internaționale; - cele mai bune practici aplicate la nivel național de autoritățile publice. Detalii AICI.

UPDATE 15:43. Planul de admitere la programele de postdoctorat cu finanțare bugetară pentru anul 2023 a fost aprobat de Executiv. Detalii AICI.


UPDATE 15:41. Miniștrii au aprobat modificarea Hotărârii Guvernului nr. 439/2020 cu privire la aprobarea Programului de susținere a afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizare a acestora. Detalii AICI.

UPDATE 15:34. Transmiterea unor bunuri imobile și schimbarea categoriei de destinație a unui teren a fost aprobat de Guvern. Detalii AICI.

UPDATE 15:31. Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de Grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical. Detalii AICI.

UPDATE 15:23. Programul pentru susținerea populației de etnie romă din Republica Moldova pentru anii 2022 - 2025 a fost adoptat de Executiv. Detalii AICI.

UPDATE 15:21. Conceptul Sistemului informațional integrat „Asigurarea Obligatorie de Asistență Medicală” a fost aprobat de membrii Guvernului. Detalii AICI.

UPDATE 15:19. Guvernul a aprobat transmiterea, cu titlu gratuit, din administrarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale în administrarea Agenţiei Proprietăţii Publice, gestiunea Î.S. „Direcţia pentru Exploatarea Imobilului”, clădirea amplasată în mun. Chişinău, str. Vasile Alecsandri, nr. 80, cu suprafaţa de 261,6 m2, cu statut de monument de categorie locală. Detalii AICI.

UPDATE 15:17. Hotărârea Guvernului nr. 204/2020 cu privire la aprobarea Regulamentului de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la personalul navigant din aviația civilă a fost modificat. Detalii AICI.

UPDATE 15:14. Proiectul de lege cu privire la cerinţele de bază în securitatea radiologică a fost aprobat de miniștri. Detalii AICI.

UPDATE 15:11. Guvernul a aprobat demisia Dinei Gașco din funcția de directoare adjuntă a AGEPI, începând cu data de 8 august.

UPDATE 15:10. „Chiar dacă sesiunea de primăvară-vară s-a încheiat, noi avem o agendă încărcată, avem proiecte de Guvern importante și avize de Guvern”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița în debutul ședinței.

Urmărește LIVE:

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media