Kuleba: Ucraina va primi 120-140 de tancuri în „primul val” de livrări occidentale

31 ianuarie 2023, 16:34 Ucraina 114
Dmitro Kuleba.  Sursa: CNN

Ucraina va primi un număr de 120-140 de tancuri într-un „prim val” de livrări din partea unei coaliţii de 12 state, a afirmat marţi ministrul de externe Dmitro Kuleba, citat de Reuters. Kievul și-a asigurat angajamentele din partea Occidentului săptămâna trecută de a furniza principalele tancuri de luptă pentru a ajuta în lupta împotriva invaziei Rusiei, în timp ce Moscova depune eforturi uriașe pentru a face progrese pe frontul din estul Ucrainei.

„Coaliţia pentru tancuri are acum 12 membri. Pot menţiona că, în primul val de contribuţii, forţele armate ucrainene vor primi între 120 şi 140 de tancuri occidentale”, a declarat Kuleba într-un briefing de presă online.

Șeful diplomației ucrainene a spus că aceste tancuri vor include tancurile germane Leopard 2, Challenger 2 britanice și M1 Abrams americane și că Ucraina „contează cu adevărat” pe aprovizionarea cu tancuri franceze Leclerc.

Kuleba nu a indicat niciun termen pentru niciuna din livrări.

Potrivit ministrului ucrainean, Kievul lucrează în spatele uşilor închise pentru a convinge şi alte state să îi furnizeze tancuri, în ceea ce oficiali spun că este un moment crucial al războiului.

„Continuăm să lucrăm atât pentru extinderea coaliţiei pentru tancuri, cât şi pentru creşterea contribuţiilor statelor care s-au angajat deja”, a spus el.

Kievul plănuieşte să lanseze o contraofensivă majoră pentru a recuceri părţi din teritoriul ocupat de Rusia în sudul şi estul ţării.

Statele Unite i-au cerut Kievului să amâne aceste planuri până când asistenţa militară occidentală va sosi în Ucraina.

Kievul este îngrijorat de asemenea că Rusia ar putea lansa propria sa ofensivă majoră în săptămânile sau lunile următoare.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media