VIDEO/ „Mulțumesc tuturor cetățenilor noștri care au pus umărul pentru a face din R. Moldova un loc mai bun” : Maia Sandu, la doi ani de mandat în funcția de președintă a țării

24 decembrie 2022, 11:13 Politică 142
Maia Sandu.  Sursa: Replica Media
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, împlinește astăzi, 24 decembrie, doi ani de la învestirea în funcție în calitate de șefă de stat, iar cu acest prilej Președinția a publicat un video în care lidera de la Chișinău, alături de conaționali de-ai noștri, dar și refugiați adăpostiți la noi în țară, vorbește despre provocările cu care ne confruntăm, punctează reușitele și rezultatele obținute până în prezent și subliniază importanța oamenilor Moldovei în dezvoltarea țării, deoarece „doar împreună putem mișca Moldova înainte.”

„Aș vrea să cred că R. Moldova poate reuși și că depinde de contribuția fiecăruia dintre noi. De-a lungul anilor am avut bucuria să cunosc foarte mulți moldoveni hotărâți, harnici, demni, care cred în R. Moldova și muncesc pentru ea, iar în ultimul an, când am fost loviți de mai multe nenorociri, astfel de calități mi s-au arătat aproape în orice om pe care-l întâlneam. Cetățeni care primeau în casele lor fără nicio obligație familiile ce fugeau de război, voluntari care ajutau, căutau cazare, dădeau telefoane, făceau donații, ghidau și alinau durerea a sute de mii de oameni necunoscuți. Neobosiți, chiar și când erau la capătul puterilor. Medici și asistenți medicali, pompieri, profesori, polițiști, funcționari publici care salvează vieți, schimbă destine prin faptul că-și fac munca cu dedicație. Familii întregi, mame și tați care își depășesc limitele pentru a oferi siguranță copiilor și a-i educa în pace, în bună înțelegere. Refugiați, care ne învață importanța bunăvoinței, dar și puterea recunoștinței. Pensionari, care ne demonstrează prin exemplul propriu tăria rezistenței și ne ghidează cu înțelepciune. Moldoveni din diaspora, care revenind acasă sau muncind peste hotarele țării, contribuie la binele comun al întregii Moldove. Copii, care aleg să vadă și să ne arate puterea bunătății în orice împrejurare. Adevăratele caractere se văd în cele mai grele timpuri și pot spune cu încredere - avem în țara noastră milioane de modele. Avem ce învăța de la fiecare dintre oamenii Moldovei. Doar împreună putem mișca Moldova înainte. (...) Le mulțumesc tuturor cetățenilor noștri care, în acești doi ani, au pus umărul pentru a face din Moldova un loc mai bun. Vom munci în continuare pentru a avea o țară liberă și prosperă. Vom reuși acest lucru împreună, uniți și solidari”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu, în vârstă de 49 de ani, este născută în Risipeni, raionul Fălești. Ea este o economistă și politiciană pro-europeană din Republica Moldova, care deține funcția de președinte al Republicii Moldova începând cu 24 decembrie 2020, după ce a câștigat alegerile prezidențiale din 2020. A exercitat funcțiile de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada iunie-noiembrie 2019 (Guvernul Maia Sandu) și de ministru al educației în intervalul 2012-2015. A fost membră a parlamentului între 2014 - 2015 și în 2019. Este prima femeie aleasă președinte a Republicii Moldova.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media