Noul ambasador al R. Moldova în SUA a prezentat scrisoarea de acreditare președintelui american Joe Biden: „Statele Unite au fost și vor rămâne un partener de încredere în timp ce R. Moldova își avansează agenda de reformă democratică”

6 ianuarie 2023, 12:24 Politică 148
Noul ambasador al R. Moldova în SUA Viorel Ursu și președintele american Joe Biden.  Sursa: Viorel Ursu/ Facebook

Noul ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii (SUA), Viorel Ursu, a avut o întrevedere cu președintelui american Joe Biden în cadrul căreia a prezentat scrisoarea de acreditare, mulțumind Statelor Unite pentru „pentru sprijinul continuu acordat Moldovei pentru consolidarea instituțiilor democratice, statul de drept, reformele economice din R. Moldova și programele educaționale oferite.”


În răspunsul său, președintele american Joe Biden a menționat că Statele Unite și R. Moldova au construit un parteneriat puternic bazat pe valori democratice comune.

„Statele Unite și Republica Moldova se bucură de un parteneriat puternic, bazat pe valorile noastre democratice comune, iar sosirea dumneavoastră la Washington vine într-un moment crucial în relația noastră bilaterală în expansiune. Sărbătorirea în acest an a 30 de ani de legături diplomatice este o dovadă a legăturilor dintre cele două națiuni și, cel mai important, a legăturilor dintre popoarele noastre. Lupta Republicii Moldova împotriva corupției și eforturile de a construi o democrație mai incluzivă și mai prosperă au fost o sursă de inspirație în timp ce noi încercăm să avansăm și să combatem corupția în întreaga lume. Statele Unite au fost și vor rămâne un partener de încredere în timp ce R. Moldova își avansează agenda de reformă democratică”, a declarat Biden.

Președintele american a reiterat că Statele Unite susțin cu fermitate suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional.

„Guvernele noastre au lucrat îndeaproape pentru a aborda impactul umanitar devastator al războiului Rusiei și vom continua să lucrăm împreună pentru a promova pacea și prosperitatea în regiune”, a conchis șeful de stat american.


Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media