Peste 622 de mii de facturi, emise de „Moldovagaz” în luna noiembrie. Cum procedați în cazul în care ați depistat o eroare

14 decembrie 2022, 08:24 Economie 428
Moldovagaz, factura la gaz.  Sursa: Replica Media

Pentru luna noiembrie 2022 au fost emise consumatorilor casnici peste 622 mii de facturi în baza datelor colectate prin intermediul facturii precedente achitate, radiomodulelor, apelul telefonic la contact-centrul 1304, aplicația Viber Chatbot, pagina de pe web a operatorului de sistem și a furnizorului, alte surse, anunță Moldovagaz, care admite că unele dintre acestea ar putea conține anumite erori și face un apel către consumatori în acest sens.

Ținând cont de aria de deservire a operatorilor de sistem a consumatorilor finali și termenul restrâns pentru colectarea datelor, inclusiv și obligația calculării compensațiilor acordate de către Guvernul Republicii Moldova, citirea indicilor echipamentului de măsurare pentru luna noiembrie 2022 a fost inițiată mai devreme. Această situație a determinat aplicarea principiului de extrapolare a volumului de gaze naturale consumat din data citirii indicilor până la ziua facturării efective la 1.077 consumatori casnici, luându-se în considerare istoricul de consum precedent.

De asemenea, în cazul a 681 consumatori casnici factura de plată a fost emisă în baza datelor estimative a consumului de gaze naturale, ca urmare a lipsei accesului personalului operatorului de sistem la echipamentul de măsurare (pct.129 din Regulamentul privind racordarea, aprobat prin Hotărârea ANRE nr.112/2019 din 19 aprilie 2019).

Astfel, în cazul depistării unor erori de facturare, consumatorul final este în drept să se adrese la sediile oficiilor comerciale ale SA „Moldovagaz” și contact-centrul prin numărul unic 1304 întru soluționarea cazurilor privind facturarea consumului de gaze naturale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media