VIDEO/ AUR, din nou, încearcă să treacă la Tighina. Reprezentanții partidului, în limba rusă, încearcă să-i convingă pe așa-zișii grăniceri de importanța informării cetățenilor din stânga Nistrului despre formațiunea lor politică

8 iulie 2021, 13:49 Politică 203
AUR, la Tighina.  Sursa: captură video/ Facebook/Vlad Bilețchi

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) încearcă, din nou, să treacă astăzi, 8 iulie, în regiunea transnistreană prin postul de trecere de la Tighina.

Reprezentanții AUR au fost stopați la linia de demarcare de către forțele transnistrene. Așa-zișii grăniceri verifică actele reprezentanților AUR.

„Nu vă dăm refuz de intrare, pentru că veți merge la CtEDO”, le-ar fi spus un așa-zis grănicer reprezentanților AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) încearcă să treacă spre Tighina, dar pentru a trece așa-zisul grănicer transnistrean, la Varnița, le-a spus să așteapte răspunsul de la așa-zisele autorități transnistrene.

La 21 iunie, un nou incident a avut loc cu implicarea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Moldova și a autocarului acestora, când echipa de campanie nu a putut trece de așa numitul post vamal de la Rîbnița, fiind stopată de un grup de pretinși grăniceri. CEC a aprobat deschiderea a 41 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Inițial membrii CEC au propus și aprobat deschiderea a 44 de secții de votare, două dintre care urmau să fie deschise la Tighina și una la Corjova, acestea însă au fost excluse din cauza riscurilor iminente privind siguranța procesului de vot.

De menționat și un alt incident, cu implicarea autobuzului AUR Moldova, care s-a produs la 11 iunie 2021, în timpul unei întâlniri cu alegătorii din Vadul lui Vodă. Atunci, autocarul AUR a fost vandalizat de un bărbat de 40 de ani în stare de ebrietate, care aruncat de câteva ori cu o piatră, până nu a spart un geam.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media