Termenul de aplicare al Deciziei protocolare privind accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole amplasate după traseul Tiraspol-Camenca, prelungit până la 31 decembrie

1 septembrie 2022, 10:46 Agricultură 93
agricultori.  Sursa: deschide.md

Termenul de aplicare al Deciziei protocolare privind accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole amplasate după traseul Tiraspol-Camenca a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2022, anunță Biroul Politici de Reintegrare (BPR).

Potrivit reprezentanților BPR, în urma dialogului desfășurat la nivelul reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, termenul de aplicare al Deciziei protocolare privind accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole amplasate după traseul Tiraspol-Camenca a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2022.

Subiectul a fost pus recent în discuție și în cadrul reuniunii experților de pe ambele maluri ale Nistrului din domeniul agriculturii, cu solicitarea excluderii termenului-limită de 31 august curent anterior impus de Tiraspol, asigurării accesului nelimitat, necondiționat și durabil la terenurile agricole, aflate după traseul Camenca-Tiraspol în vederea deplasării fără bariere către/de la acestea, desfășurării lucrărilor sezoniere necesare, transportării fără obstacole a materialelor/ echipamentelor agricole și a roadelor recoltate.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media