Termenul de aplicare al Deciziei protocolare privind accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole amplasate după traseul Tiraspol-Camenca, prelungit până la 31 decembrie

1 septembrie 2022, 10:46 Agricultură 71
agricultori.  Sursa: deschide.md

Termenul de aplicare al Deciziei protocolare privind accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole amplasate după traseul Tiraspol-Camenca a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2022, anunță Biroul Politici de Reintegrare (BPR).

Potrivit reprezentanților BPR, în urma dialogului desfășurat la nivelul reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, termenul de aplicare al Deciziei protocolare privind accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole amplasate după traseul Tiraspol-Camenca a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2022.

Subiectul a fost pus recent în discuție și în cadrul reuniunii experților de pe ambele maluri ale Nistrului din domeniul agriculturii, cu solicitarea excluderii termenului-limită de 31 august curent anterior impus de Tiraspol, asigurării accesului nelimitat, necondiționat și durabil la terenurile agricole, aflate după traseul Camenca-Tiraspol în vederea deplasării fără bariere către/de la acestea, desfășurării lucrărilor sezoniere necesare, transportării fără obstacole a materialelor/ echipamentelor agricole și a roadelor recoltate.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media