VIDEO/ TikTok-erul moldovean Nekoglai, deportat din Rusia din cauza unei parodii despre un soldat rus care luptă în Ucraina

9 noiembrie 2022, 16:49 Rusia 199
Nekoglai, deportat.  Sursa: capturi video

Un TikTok-er din Republica Moldova, Nikolai Lebedev, cunoscut sub nickname-ul „Nekoglai”, va fi deportat din Rusia, unde locuiește de mai mulți ani, după ce a înregistrat o parodie a unui videoclip cu un militar rus aflat în Ucraina, care încearcă să se apere de explozibilii aruncați dintr-o dronă. Acesta a fost reținut de poliția rusă în baza unei plângeri depuse de șefa organizației rusești Liga Internetului Sigur/Лига безопасного Интернета, Ekaterina Mizulina, prin care a fost acuzat de discreditarea armatei ruse.

O ședință d ejudecată în cazul lui Nicolai Lebedev a avut loc astăzi, 9 decembrie, la Moscova. Acesta a mendat cu 5 mii de ruble (aproximativ 1 500 lei) și obligat să părăsească Federația Rusă.

În prezent, acesta se află la un centru de detenție temporară pentru migranți, unde a fost escortat din sala de judecată.

Cu puțin timp în urmă Nekoglai a scris pe canalul său de Telegram că a fost deportat. „Moldova, întâlnește-mă”.


Nekoglai este cetățean al Republicii Moldova și a fost reținut pentru încălcarea legilor privind imigrația. Acesta a fost arestat după la două zile după ce a postat pe TikTok o parodie la adresa unui videoclip popular cu un soldat rus aflat pe un câmp de luptă în Ucraina, care încearcă să respingă două grenade lansate de o dronă ucraineană.

Potrivit ziarului Moskovski Komsomoleţ, militarul a supraviețuit incidentului. Nekoglai a repetat acțiunile militarului rus cu un remix al cunoscutei melodii „Rasputin” pe fundal.

Nekoglai a spus că nu a vrut să jignească sau să umilească militarii cu parodia sa. El a spus că respectă mult soldații ruși și faptele lor eroice.


Nekoglai a devenit faimos datorită stream-urilor pe care le-a făcut pe Twitch, canalul său de TikTok având 9,5 milioane de urmăritori.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media